Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Alexandru Slusari, despre majorarea…

DOC Alexandru Slusari, despre majorarea costurilor la unele servicii prestate de ASP: „Am hotărât să pornesc o anchetă parlamentară, întrucât majorarea recentă bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici”

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandru Slusari anunță că în perioada următoare va porni o anchetă parlamentară privind majorarea bruscă a costurilor la unele servicii prestate de Agenția Servicii Publice (ASP).

Deputatul spune că după ce Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a solicitat joi, 6 mai, Guvernului interimar și ASP să revizuiască tarifele pentru serviciile acordate de agenție, a fost informat că „Agenția Servicii Publice este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și că acum este vârful perioadei scadente”.

„După demersul Platformei DA privind majorarea bruscă a costurilor mai multor servicii ale Agenției Servicii Publice am primit zeci de apeluri cu informație interesantă. Am fost informat că ASP este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și că acum este vârful perioadei scadente. Și că pe interiorul Agenției nu toți au fost de acord cu organizarea ASP, politica financiară și creșterea vertiginoasă a tarifelor. Am hotărât să pornesc o anchetă parlamentară pe acest subiect, întrucât majorarea recentă bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici”, a scris Slusari într-o postare pe Facebook.

DOC: Facebook/ Alexandru Slusari

Alexandru Slusari susține că a solicitat de la Guvern și de la Agenția Servicii Publice „informații minuțioase cu privire la creditele acordate de ASP, oportunitatea creditării, băncile de creditare, destinația creditelor, perioada scadentă, existența gajului, rolul Guvernului sub aspectul autorizării deciziei de creditare și a existenței garanției de stat în cazul de nerambursare a împrumuturilor”.

„Dar cel mai important lucru, pe care vor să-l înțeleagă cetățenii, este dacă există legătură cauzală între creditele ASP și scumpirea substanțială a tarifelor. Dincolo de demersuri oficiale, aștept orice informație veridică referitoare la această problemă importantă și sensibilă”, a accentuat deputatul.

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr (DA) au solicitat joi, 6 mai, Guvernului interimar și Agenției Servicii Publice (ASP) să revizuiască tarifele pentru serviciile acordate de ASP. Alexandru Slusari a declarat atunci că înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a aprobat o hotărâre prin care a modificat metodologia de formare a tarifelor pentru serviciile ASP „care prevede că majoritatea acestor tarife cresc de câteva ori”.

Pe 22 decembrie 2020, Guvernul de atunci condus de Ion Chicu a aprobat Hotărârea cu privire la serviciile prestate de către Agenția Servicii Publice. Guvernul a stabilit că, costurile ce țin de prestarea serviciilor cu titlu gratuit sau cu tarif redus se vor acoperi din contul veniturilor ASP obținute din prestarea serviciilor. Tot atunci, Guvernul a stabilit că Agenția Servicii Publice va asigura implementarea Nomenclatorului serviciilor prestate de către Agenția Servicii Publice și a tarifelor la acestea.

Publicitate
Publicitate