Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ „Tariful pentru eliberarea extrasului…

DOC „Tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei”. Platforma DA solicită Guvernului interimar și ASP-ului să revizuiască tarifele pentru serviciile acordate de ASP

Foto-simbol

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr (DA) solicită joi, 6 mai, Guvernului interimar și Agenției Servicii Publice (ASP) să revizuiască tarifele pentru serviciile acordate de ASP.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandru Slusari susține că înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a aprobat o hotărâre prin care a modificat metodologia de formare a tarifelor pentru serviciile ASP „care prevede că majoritatea acestor tarife cresc de câteva ori”.

Deputatul mai spune că de marți, 4 mai, tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor au crescut subit.

„Înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas (…). Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Din 4 mai au crescut brusc tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate. De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetățeni mai scumpă de aproape 6 ori (…). Este o bătaie de joc față de țara afectată puternic de criza social-economică”, a spus Slusari într-o postare pe Facebook.

În context, Alexandru Slusari spune că Platforma DA a cerut Guvernului interimar și Agenției Servicii Publice explicații și „revizuirea urgentă a tarifelor”.

„Solicităm explicații cu referință la temeiurile de majorare a tarifelor, precum și cerem revizuirea acestora spre micșorare, ținând cont de faptul că majoritatea populației se regăsește încă într-o stare de sărăcie profundă”, se arată în docuemnt.

Pe 22 decembrie 2020, Guvernul de atunci condus de Ion Chicu a aprobat Hotărârea cu privire la serviciile prestate de către Agenția Servicii Publice. Guvernul a stabilit că, costurile ce țin de prestarea serviciilor cu titlu gratuit sau cu tarif redus se vor acoperi din contul veniturilor ASP obținute din prestarea serviciilor. Tot atunci, Guvernul a stabilit că Agenția Servicii Publice va asigura implementarea Nomenclatorului serviciilor prestate de către Agenția Servicii Publice și a tarifelor la acestea.

Publicitate
Publicitate