Principală  —  IMPORTANTE   —   20 de mii de voturi…

20 de mii de voturi din regiunea transnistreană până la ora 14.00. La parlamentarele din 2019, aici au votat 37,2 mii de persoane

20 de mii de persoane au votat în secțiile de votare deschise pentru cetățenii R. Moldova din regiunea transnistreană până la ora 14.00, arată datele Comisiei Electorale Centrale.

Datele despre mersul votării în secțiile deschise pentru cetățenii R. Moldova din regiunea transnistreană înregistrate la ora 14.00

În circumscripția națională, la alegerile parlamentare din februarie 2019, 37 257 de persoane au votat în secțiile de votare constituite pentru alegătorii din localitățile din stîngaNistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Unii alegători din stânga Nistrului susțin că oamenilor din Varnița „li se achită 25 de dolari sau 200 de ruble pentru vot.” Poliția, care a publicat și un video, anunță că s-au autosesizat pe acest caz.

„Din surse demne știm că, firma „Șerif” plătește fiecare alegător care vine 800 de lei. Compania „Teratex” plătește fiecare angajat care o să vină să voteze 25 de dolari. Asta e ceea ce noi am primit. Vreau eu sau nu vrea, o să mă apuc de treabă. O să-mi apăr țara. Ei vin ilegal încoa. Ar trebui ori să fii înregistrat online și să vină cu un certificate de vot. De ce nu s-a făcut dreptate?”, a menționat un alegător.

41 de secții de votare au fost deschise, în total, pentru alegătorii din stângă Nistrului.