Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră/ Rămân 41 de…

Ultima oră Rămân 41 de secții în stânga Nistrului. CSJ admite recursul CEC privind decizia Curții de Apel care obligă reducerea numărului secțiilor de vot

CSJ admite recursul CEC privind decizia Curții de Apel Chișinău, prin care au fost anulate anexele hotărârii Comisiei privind deschiderea a 41 de secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului, cu obligarea reducerii numărului secțiilor de vot până la 12.

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a atacat cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău (CA) prin care au fost anulate anexele hotărârii Comisiei privind deschiderea a 41 de secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului, cu obligarea reducerii numărului secțiilor de vot până la 12.

Magistrații Curții de Apel Chișinău (CA) au admis joi, 8 iulie, o contestație depusă de către Platforma DA împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) și au anulat anexele hotărârii CEC privind numărul secțiilor de vot care urmează să fie deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului la anticipate din 11 iulie, „în partea ce depășește numărul de 12 secții de votare”.