Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Alegeri parlamentare anticipate. Mărturiile…

VIDEO Alegeri parlamentare anticipate. Mărturiile unor alegători din stânga Nistrului: „Se dau 25 de dolari pentru un vot la Varnița. Asta este realitatea”. Reacția Poliției

Cetățenii R. Moldova își aleg duminică, 11 iulie, reprezentanții în Parlament pentru următorii patru ani. Unii alegători din stânga Nistrului susțin că oamenilor din Varnița „li se achită 25 de dolari sau 200 de ruble pentru vot.” Poliția anunță că s-au autosesizat pe acest caz.

„Din surse demne știm că, firma „Șerif” plătește fiecare alegător care vine 800 de lei. Compania „Teratex” plătește fiecare angajat care o să vină să voteze 25 de dolari. Asta e ceea ce noi am primit. Vreau eu sau nu vrea, o să mă apuc de treabă. O să-mi apăr țara. Ei vin ilegal încoa. Ar trebui ori să fii înregistrat online și să vină cu un certificate de vot. De ce nu s-a făcut dreptate?”, a menționat un alegător.

O femeie din Bender a declarat că „unii alegători au fost aduși organizat și au fost plătiți”.

„Sunt oameni care au venit de bunăvoință, dar alții plătiți. Omul care vine la vot e plătit cu 200 de ruble, iar șoferul care îi aduce este plătit cu 400 de ruble pentru o rută. La raionul Borisovca, de la uzina „Boorzîi” sunt plătiți. Omul care are dorința ar trebui să vină cu transport urban și să nu cerșească 200 de lei”, a spus aceasta.

*Sursa video – Cu Sens

În context, reprezentanții din cadrul Poliției anunță că s-a autosesizat pe acest caz, însă persoanele care au anunțat despre cazuri de corupere a alegătorilor au refuzat să depună declarații în scris la poliție.

„Cu referire la informațiile apărute pe rețelele de socializare și în mass-media precum că la Varnița s-ar oferi 25 de dolari sau 500 de ruble pentru un vot, menționăm că informațiile nu sunt probate. Poliția s-a autosesizat pe marginea cazului dat, însă la solicitarea oamenilor legii, cetățenii care inițial au declarat cazurile de corupere a alegătorilor, ulterior au refuzat să prezinte probe și să depună declarații în scris. Vă îndemnăm să ne sesizați dacă sunteți martorii unor cazuri de corupere a alegătorilor și să cooperați cu Poliția”, se arată în mesajul Poliției.

La alegerile parlamentare anticipate, în Varnița au fost deschise patru secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Pentru alegătorii din stânga Nistrului, la alegerile parlamentare anticipate, au fost deschise 41 de secții de votare.

Duminică, 11 iulie, în R. Moldova urmează să aibă loc alegeri parlamentare anticipate.