Un Tribunal Nurnberg pentru crimele comunismului
Europarlamentarul Tokes Laszlo crede ca infiintarea unei instante internationale pentru condamnarea crimelor comunismului, care sa functioneze pe modelul Tribunalului de la Nurnberg, este solutia care ar face cu adevarat dreptate victimelor acestui regim.
„Nazismul si comunismul sunt gemeni. Este inadmisibil ca, in timp ce negarea Holocaustului poate fi pedepsita de lege, negarea terorii comuniste nu este supusa niciunei astfel de rigori. Totodata, este de neinteles de ce Occindetul trateaza cu indiferenta aceasta tema a condamnarii comunismului, insinuand necesitatea crestina de a ierta pacatele si a uita trecutul”, a spus europarlamentarul, care a participat la conferinta internationala „Crimele Regimurilor Comuniste”, desfasurata la Praga, intre 24 si 26 februarie 2010.
El a subliniat, intr-un comunicat de presa, ca nu poate fi vorba despre „iertarea pacatelor fara o penitenta anterioara”. „Consider ca infiintarea unei instante internationale pentru condamnarea crimelor comunismului ar face cu adevarat dreptate victimelor acestui regim”, a spus europarlamentarul, care a reprezentat Romania, alaturi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, la aceasta conferinta.
Tokes precizeaza, citand un studiu, ca 90% dintre elevii suedezi nu au auzit niciodata de gulag-uri, in timp ce 95% dintre ei sunt foarte bine informati in ceea ce priveste Holocaustul.
Citeste in atasament declaratia adoptata la finalul Conferintei „Crimele Regimurilor Comuniste”, care cuprinde si nevoia de a infiinta o instanta internationala pentru condamnarea crimelor regimurilor comuniste din Europa.
dupa hotnews.ro
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.