Minciuna concediului de 6 ani

În prezent, o angajată care dă naştere unui copil, are dreptul să-şi ia concediu de până la 6 ani. Comitetul ONU pentru drepturile femeilor a remarcat încă acum 8 ani că această prevedere este una protecţionistă şi discriminatorie şi a recomandat R.Moldova să modifice legislaţia muncii în acens sens. Nimeni nu ştie câte moldovence decid să facă uz de acest drept. Experţii presupun că această cifră este foarte mică, spre deosebire de cea a femeilor discriminate la angajare din cauza aceleiaşi prevederi. Din acest motiv, un nou proiect de lege propune reducerea acestei perioade până la 3 ani.

Galina este medic. Când Anişoara, fiica ei mai mică, avea doar un an, a decis să revină la serviciu.”Pentru un medic este important să nu-şi piardă din abilităţi, din stagiul de muncă, să nu uite din ceea ce face. 6 ani este foarte mult, poţi să mai faci o facultate. În orice moment colectivul poate să se schimbe, cineva poate să avanseze, dar eu, fiind acasă, nu am posibilitatea aceasta. În familie nu au fost mari discuţii, deoarece nu numai eu sunt responsabilă de educaţia copilului. Aşa cum soţul are grijă de cariera lui şi vrea să iasă la serviciu, la fel şi eu, vreau să-mi fac carieră şi să fiu şi eu implicată în serviciul care-mi place”, îşi argumentează Galina decizia.

Doctora recunoaşte că uneori salariul nu-i ajungea nici să plătească bona, lucru care n-a făcut-o să se răzgândească. I-a fost mult mai uşor, însă, când fetiţa a mers la grădiniţă. Această mamă se consideră o norocoasă că i-a fost acceptat copilul într-o instituţie preşcolară, chiar dacă acesta avea doar 2 ani. De regulă, 3 ani este vârsta minimă de admitere la grădiniţă.

Creşele – o soluţie pentru mamele care vor să muncească

Elena Eşanu, primara satului Coşcalia, din Căuşeni, care a trecut acum câţiva ani şi ea prin dilema maternitate-carieră, recunoaşte că în sat femeile care lucrează şi au un salariu se descurcă mai bine. Suplimentar faptului că în mediul rural sunt mai puţine locuri de muncă pentru femei, nici cele care ar vrea să revină mai devreme la serviciu nu au această posibilitate, în condiţiile în care nu au  părinţi în a căror grijă să lase copilul.

Primara este convinsă că cea mai bună soluţie este crearea condiţiilor pentru ca femeia să revină la serviciu atunci când doreşte. “Mamele tinere vor să aducă copiii la grădiniţă mai devreme de 3 ani. Anul curent este pentru prima dată când în grupa mică avem locuri vacante, deoarece sunt doar 16 copii de această vârstă şi am încadrat alţi 7 copii mai mici, ale căror mame lucrează la şcoală sau la centrul de cusătorie. Adică, le-am creat şi mamelor condiţii de a merge în câmpul muncii”, povesteşte primara Eşanu.

În cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) încă nu există programe specializate pentru reintegrarea rapidă în câmpul muncii a femeilor revenite din concediul de maternitate. Raisa Dogaru, reprezentanta Agenţiei, a declarat pentru Reporter de Gardă că este dificilă integrarea pe piaţa muncii a femeilor revenite după 3 şi mai mulţi ani de concediu, mai ales că şi angajatorii nu sunt foarte cooperanţi.

Echilibrul între muncă şi servicii prietenoase mamelor

La propunerea mai multor organizaţii pentru apărarea drepturilor femeilor, dar şi la solicitarea patronilor, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a elaborat un proiect de lege care reduce concediul de îngrijire a copilului de la 6 la 3 ani. Proiectul este în proces de avizare. Între timp, ministerul a iniţiat dezbateri publice.

“Dacă vorbim de abilitarea economică a femeii într-o ţară care doreşte să atingă performanţe în dezvoltarea economică, creşterea produsului intern brut şi ulterior garanţiile sociale şi economice, atunci trebuie să ne gândim cum îmbinăm posibilităţile de a munci cu servicii prietenoase mamelor, copiilor. Acest echilibru trebuie să-l găsim între familie şi munca profesională”, este convinsă ministra Valentina Buliga.

Patronatul: 6 ani este mult prea mult

“Noi considerăm că este mult prea mult. La revenire patronul trebuie să investească enorm în instruirea şi în readucerea ei în cadrul activităţii”,  susţine Vladislav Caminschi, şeful Direcţiei Relaţii Interne şi Externe din cadrul Confederaţiei Naţionale a Patronatului. Caminschi este convins că la micşorarea termenului toţi ar avea de câştigat. “Esenţa este ca toţi să înţeleagă acest lucru. De fapt, majoritatea se întorc timpuriu la serviciu pentru a nu-şi pierde activitatea, pentru a nu-şi pierde calificarea, şi atunci se pune întrebarea utilităţii acestei facilităţi”, conchide Vladislav Caminschi.

Printre cei care, în opinia patronatului, nu vor să înţeleagă esenţa lucrurilor sunt sindicatele. “Suntem împotrivă la aşa ceva şi nu putem admite, deoarece copilul trebuie să fie hrănit, trebuie să fie îmbrăcat, îngrijit, trebuie să i se creeze condiţiile necesare”, a expus unul dintre argumentele sindicaliştilor Petru Chiriac, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor.

“Minciună politică în legislaţie”

Ecaterina Mardarovici, directoarea executivă a Clubului Politic al Femeilor 50/50, care este şi ea o susţinătoare a acestei modificări a legii, este convinsă că această prevedere legislativă, care permite femeii să absenteze de la serviciu până la 6 ani, este un fel de minciună a statului în raport cu toate femeile, deoarece aceasta nu-ţi oferă niciun beneficiu real, ci doar creează bariere la angajare, discriminează şi, în final, asigură o pensie mai mică.

“În general, femeia poate să stea acasă toată viaţa. Noi nu mai trăim în comunism, nici în perioada sovietică, când erai condamnat pentru “tuniadstvă”, că dacă nu munceai, te arestau. E doar decizia femeii şi a familiei, dar această prevedere este o minciună politică în legislaţie, pentru că, până la urmă, foarte puţine femei se folosesc de ea şi la foarte puţine femei li se respectă acest drept când revin la muncă. Dacă o persoană înlocuieşte timp de 5 ani pe cineva care a lucrat doar 1 an, angajatorul va face tot posibilul ca să găsească soluţii să nu o angajeze pe ultima, cu riscul de a plăti 3 luni reducerea acestei persoane”, susţine Mardarovici.

Tatiana EŢCO

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. eu

    asta e o adevarata minciuna pentru sefii care vor sa te concedieze fara probleme, te pune sa scrii anume asa cerere dupa care iti returna carticica de munca. In caz contrar dupa 3 ani trebuia sa te introci la lucru, dar asa ei isi rezolva problema

  2. Un oaspete

    D-na Mardarovici ar trebui sa cunoasca, ca acest concediu, de fapt include două perioade de cîte 1,5 ani, dintre care una este subsidtată de stat. Rostul acestui concediu nu era lupta cu “тунеятство” ci deinstituţionalizarea educaţiei copiilor prin evitarea dezvoltării lor în creşe, ca anume această periodadă de vîrstă fragedă să corespundă cu acei “şapte ani de acasă”. Fiţi de acord, acum ipsa acestor “şapte ani” se simte tot mai mult.
    In orice caz, acest concediu este un drept, cîştigat în lupta pentru egalitatea femeii, în folosul viitoarelor generaţii şi acest drept nu este obligatoriu, în orice moment orice femee poate să se refuze de el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *