6 aprilie: …unei lumânări

271-6aprilie-0La 6 aprilie 2009, tinerii din R. Moldova care nu au votat la 5 aprilie pentru PCRM, au declarat ziua de 6 aprilie — “Zi de doliu naţional”.

“Dacă nu ai votat pentru PCRM – ia o lumânare şi ieşi în stradă! Ne vedem la 18.00, la Ştefan cel Mare!”. Mesajul a fost trimis prin internet de un grup de tineri care constatau că rezultatele scrutinului, care arătau că PCRM deţine numărul necesar de mandate pentru a vota singur viitorul preşedinte şi pentru a forma noul Guvern, au fost fraudate. La 18.00, sute de tineri s-au întâlnit la Monumentul lui Ştefan cel Mare din capitală, manifestând împotriva fraudelor electorale. În scurt timp, cele câteva sute s-au transformat în câteva mii de protestatari.

271-6aprilie-1 271-6aprilie-2
271-6aprilie-3 271-6aprilie-4
271-6aprilie-5 271-6aprilie-6
271-6aprilie-7 271-6aprilie-8

Citiţi în coninuare “7 Aprilie: Revoltă…


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *