Căutat de poliţia din Florida, a ajuns în bordelul în care se aflau procurorii Cociu şi Roşu

Procurorii care investighează cazul tâlhăriei din noaptea de 21 noiembrie 2012 ne-au confirmat că în apartamentul privat din str. Dokuceaev din capitală erau prezente trei prostituate împreună cu procurorii Cociu, Roşu şi omul de afaceri Vadim Ciornea. “Aici s-a folosit schema de la Moscova. Davitean cunoştea fetele. Violeta, una din cele trei, încerca, timp de o lună, să se întâlnească cu Ciornea, pentru că aflase că e “un client” cu bani”, ne-a spus procurorul Nicolae Geru.

Davitean David, cetăţen al Armeniei şi al R. Moldova, este feciorul Venerei Gasparean, preşedinta Diasporei Armene din R. Moldova. Încă în 2004, Davitean a fost învinuit de procurori de tentativă de omor. Mai exact, acesta se afla în localul “Nostalgie” din Chişinău şi, fiind în stare de ebrietate, l-a împuşcat în picior pe un bărbat care se afla în acelaşi local, fugind de la locul infracţiunii. Dosarul a fost suspendat temporar pe motiv că nu se cunoştea unde s-ar afla Davitean. În septembrie 2011, procurorii au emis o ordonanţă privind reţinerea lui Davitean, pentru a fi pus sub învinuire. Tot atunci l-au dat în căutare internaţională.

Din Chişinău în Miami

În timp ce poliţia şi procurorii nu cunoşteau unde se afla Davitean, numele său figura într-un alt dosar penal, deschis în 2010. Pe 10 martie 2010, Davitean David, aflându-se în restaurantul “Velgar” din Chişinău, fiind în stare de ebrietate, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Andrei Timotin, care ar fi patronul restaurantului, potrivit unor surse. Într-o decizie a Curţii Supre de Justiţie (CSJ) se arată că procesul penal de învinuire a lui Davitean David Karlen, în baza art. 287 alin.(1) Cod penal, încetează, cu eliberarea sa de răspundere penală. Astfel, acesta s-a ales doar cu o amendă, deoarece judecătorii de la CSJ constataseră că “inculpatul a săvârşit pentru prima dată o infracţiune mai puţin gravă, a achitat prejudiciul material, s-a căit de cele comise şi a rugat să nu fie pedepsit aspru”, se arată în decizia Colegiului penal al CSJ din 29 martie 2011.

La sfârşit de iulie 2012, numele şi fotografia lui Davitean au apărut şi pe site-ul Ministerului de Interne, la rubrica persoanelor date în căutare, în dosarul deschis în 2004, pentru tentativă de omor. Potrivit paginii electronice www.manta.com, care conţine o bază de date cu diverse companii, David Davitean deţine compania DAVITEAN L.L.C., cu sediul în Miami. Astfel, pe 18 septembrie 2011, Departamentul de Poliţie din Florida, SUA, l-a dat în căutare pe Davitean David, pentru că acesta, conducând un automobil în oraşul Miami, fiind în stare de ebrietate, ar fi agresat un agent de poliţie. Ulterior, pe 23 august 2012, Departamentul de Poliţie din Florida a emis un mandat de arestare pe numele lui Davitean şi oferă recompensă persoanelor care oferă informaţii referitoare la locul aflării lui Davitean.

Din Miami – în bordelul cu procurori şi businessmani

În noaptea de 21 noiembrie 2012, în jurul orei 02.30, trei indivizi, printre care şi Davitean David Karlen, dat în căutare internaţională, au pătruns cu un pistol de model CZ în ap. 22 de pe str. Dokuceaev, 2/4. Aceştia l-au lovit pe Vitalie Diaconu cu patul pistolului în regiunea capului. De pe masa din hol au sustras două telefoane mobile – unul de model “Black Berry”, la preţ de 10 mii de lei, şi altul, de model “Vertu”, la preţ de 200 de mii de lei, fugind de la locul faptei.
ZdG a scris anterior că, în acel apartament privat din strada Dokuceaev, se afla omul de afaceri Vadim Ciornea, consilierul lui Anatol Stati, Vitalie Diaconu, doi procurori de la Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale din cadrul Procuraturii Generale, Lilian Cociu şi Sergiu Roşu, în compania a trei prostituate, printre care şi o minoră de 17 ani. Amintim că procurorul Lilian Cociu conduce ancheta în cazul Dosarului ASCOM.

După publicarea articolului în ZdG, «Doi procurori, un controversat om de afaceri şi consilierul lui Stati într-un bordel din Chişinău», Secţia Securitate Internă a Procuraturii Generale s-a autosesizat şi a pornit o anchetă de serviciu pe numele procurorilor Sergiu Roşu şi Lilian Cociu.

“Davitean a părăsit teritoriul R. Moldova”

“Imediat după ce a apărut articolul, Procuratura Generală s-a autosesizat. Secţia Securitate Internă a iniţiat un control de serviciu pentru a verifica informaţiile care se conţin în articol. În decurs de o săptămână, ancheta va fi finalizată şi vă vom oferi un răspuns”, ne-a spus Maria Vieru, şefa serviciului de presă al PG.

Procurorul Nicolae Geru, de la Procuratura Centru, conduce ancheta în cazul tâlhăriei din noaptea de 21 noiembrie. Cauza penală pe numele lui Davitean a fost deschisă pentru trecerea ilegală a frontierei, deţinerea ilegală a armei de foc. În prezent, el mai este suspectat de deţinerea unui paşaport fals armenesc. “Aşteptăm date de la Interpol referitoare la paşaportul fals. Davitean se afla în arest. Judecătorul de instrucţie i-a schimbat pedeapsa în arest la domiciliu. Bănuiesc că Davitean deja a părăsit R. Moldova”, susţine procurorul Geru, nemulţumit de faptul că judecătorii i-au schimbat măsura de arest lui Davitean, în condiţiile în care acesta este dat în căutare.

Cociu către Roşu: “Hai să bem 50 de grame”

Procurorul Geru a confirmat că, în noaptea de 21 noiebrie 2012, în bordelul de pe strada Dokuceaev au fost şi trei prostituate, care “au lucrat” mână în mână cu Davitean. Acesta o suspectează şi pe Venera Gasparean că ar fi implicată în schema respectivă. “Au folosit schema moscovită. Davitean cunoştea fetele. Violeta, una dintre cele trei, încerca, timp de o lună, să se întâlnească cu Ciornea, aflând că e “un client” cu bani. Cociu s-a dus fiind invitat, iar Roşu a ajuns ocazional în acel apartament. Pe când pleca din Procuratură, Cociu i-ar fi zis: “Hai să bem un 50 de grame”. Davitean a folosit o schemă criminală. Încercăm să găsim şi alte victime”, ne-a mai spus procurorul.

Geru susţine că, în acest caz, este solidar cu colegii săi. “Businesmanii sunt toţi aşa. Se întâlnesc şi cheamă fete. Şi nu sunt interesaţi ca să apară a doua zi în presă. Aici e clar că s-a folosit schema moscovită”.

ZdG a încercat să afle dacă Davitean a părăsit sau nu R. Moldova. Avocatul Alexandru Bondariuc susţine că clientul său se află în Chişinău, dar că familia acestuia, deocamadată, nu doreşte să ofere mai multe informaţii pentru presă.

Precizăm că în Registrul de Stat al Organizaţiilor necomerciale se arată că Davitean David mai este preşedintele Asociaţiei Uniunea Organizaţiilor Armene din R. Moldova. Mandatul de preşedinte al lui Davitean expiră în 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

33 comentarii

 1. Nicolae

  Cred că aceasta era o operaţiune secretă şi procurorii au fost infiltraţi în grupa criminală (bordel) pentru a afla toate legăturile şi a dobândi probe pentru judecată. Iar ziariştii i-au deconspirat şi au stricat toată treaba. Ziariştii la închisoare! Ei sunt vinoveţi că operaţiunea secretă nu a fost dusă la bun sfîrşit.

 2. Pentru Nicolae

  Sub acoperire cu prostituate si alcool… oameni de afacere… Sa fim seriosi Colea

  Esti procurorul Geru ? >))

 3. Baba Safta

  @Nicolae.
  Poate ca Nicolae este Chitoroaga, procuror cu staj mare in procuratura, care a ,, revarsat lumina,, asupra evenimentelor din 07 aprilie2009?
  Procuratura e plină de alde Nicolae, care trebuiesc demisi pe un cap!

 4. elena

  iaca,procurorii,asa zisi si oamenii legii care fac ordine in tara au hotarit sa se odihneasca de la atita munca….rusine…eii trebuie dati in urmarire penala ca stau in bordel cu o minora..iata cine ne apara si face dreptate in tara noastra ..tara minunilor

 5. Nicolae

  Ilie si sidorel, multumesc pentru înţelegere. Dar totuşi, cu ciu ca vai, cei doi procurori au pătruns in cuibul vrăjmaşilor, au dorit să înţeleagă psihologia infractorilor pentru a acumula experienţă proprie. Au fost în stare să rabde şi atacul cu fete frumoase şi dezbrăcate şi, poate să treacă prin alte situaţii anevoioase. Şi când colo, din cauza unui ziarist, asa “procol” încât poţi să-ţi pierzi şi serviciul iar, ulterior “nici măcar în avocatură nu te vor primi”. Aşa că, gluma-i glumă, dar eu mă gândesc la viitorul curajoşilor procurori.

 6. muruianu

  cred-ca este implicat in evadarea lui Davitean si armeanul Saachian Ruslan (seful poltiei criminale CGP Chisinau) pentru ca sunt cazuri cand mama lui Davitean ,Venera Gasparean dupa ce folosea 1-2 luni tineri angajati pe termen de proba in barurile ei de pe la piata centrala … si ca sa nu-i remunereze i-l dadea afara sub pretexte ca a stricat o ciasca …si mai departe in aceasta metoda angaja altii…si tot asa explota lumea.Cand veneau parintii,frati,soti la Venera dupa explicatii,Venera pur si simplu se apara cu telefonul si spunea :, ty hoceshi seiceas pagavarit s nacialinikom criminalinoi palitzii kisineova ?

 7. muruianu

  cred-ca este implicat in evadarea lui Davitean si armeanul Saachian Ruslan (seful poltiei criminale CGP Chisinau) pentru ca sunt cazuri cand mama lui Davitean ,Venera Gasparean dupa ce folosea 1-2 luni tineri angajati pe termen de proba in barurile ei de pe la piata centrala … si ca sa nu-i remunereze i-l dadea afara sub pretexte ca a stricat o ciasca …si mai departe in aceasta metoda angaja altii…si tot asa explota lumea.Cand veneau parintii,frati,soti la Venera dupa explicatii,Venera pur si simplu se apara cu telefonul si spunea :, ty hoceshi seiceas pagavarit s nacialinikom criminalinoi palitzii kisineova ?

 8. Vlad Drakpula

  Corect zice MURUIANU- Fara sustinerea unor factori de decizie din MAI acest Davitean/Gasparean nu putea comite crime de unul singur.E plin MAI-ul de agenti ce protejeaza criminalii

 9. Anca

  Numai Re-Unirea cu România, tara europeana si pe calea democratiei, ne va salva de marasmul local si ocupatia ruseasca !

 10. Deportatul

  Anca, Rusaln – pemtru ReUnire trebuie cetăţenii să conştientizeze necesitatea ReUnirii. Sunt 2 idei de ReUnire -1) prin aderarea la UE; – 2) direct prin votul cetăţenilor sau deputaţilor. Vremea v-a arăta care cale e mai sigură. Cum n-ar fi – trebuie cetăţenii să conştientizeze necesitatea ReUnirii.
  Pentru I calea este PL, pentru calea a II este PNL. Cu regret vedem atac asupra PL, Ghimpu, Chrtoacă, şi nu numai din partea propagandei Rusiei şi a comuniştilor. Aceasta nu aduce la mărirea numărului cetăţenilor proromâni. Nemaivorbind că forumiştii şi jurnaliştii “independenţi” a lui Filat atacă brutal PL.
  Cetăţenii au votat PL cu 13 deputaţi şi PCRM+PLDM+PD cu 88 deputaţi care au fost PENTRU OCUPAŢIA RUSIEI a teritoriului RM, au fost împotriva Decretului Preşedintelui Interimar Ghimpu cu privire la retragerea Armatei Rusiei de pe teritoriul RM “independente, indivizibile şi suverane”
  Pentru ReUnire trebuie forţile proromâne să nu se atace, de lămurit cetăţenilor să voteze pe cei ce nu se tem să declare că sunt români, indiferent că PL sau PNL. Viaţa va arăta care cale e mai realizabilă. Nu trebuie să avem deputaţi proruşi declaraţi proeuropeni şi anticomunişti, dar care au furat împreună cu Lucinschii şi Voronin

 11. sveta

  procurorului Cociu ii placeau fetele si pe cand activa la Balti in calitate de anchetator, nu e de mirare…Halal de asa procurori,sa fie trasi toti la raspundere ca orice om de rand,care incalca legea. ăstea si protejeaza criminalii… Vai de tarisoara asta,unde mergem, oameni buni?!!!

 12. iona

  Cum se cunoaşte omul de onoare! devotamentul celor doi vajnici apărători ai dreptăţii a fost mai puternic, învingînd orice calcul egoist sau meschin …ori doar s-au pierdut cu firea şi cu nădragii uzi au chemat ajutoare?
  Moscovită sau nu, schema aia nu motivează în nici un fel aflarea împreună, într-o aşa conjunctură a celor doi procurori cu persoane în legătură cu dosare aflate în sarcina lor – sau obiectul anchetei serviciului de securitate al PG este “Hobby angajaţii.Strategii de optimizare”?

 13. Gheorghe

  Cociu si cu Diaconu (si martorii)s-au intalnit in bordel pentru a rezolva cazul ASCOM. Asa se rezova multe dosare la noi, in bordel, la sauna, la vanatoare … apoi ne plangem ca nu avem justitie corecte, de unde cu asa mujici dependenti de…

 14. Ilarion

  Se vind la noi politisti procurori la noi angro si cu amanuntul.Cred ca problema e in remunerarea lor insuficienta.Au putere mare iar bani putini.Ei doresc tot ca afaceristii sa aiba case mari si frunoase,masini scumpe si ca rezultat fete de valoare.

 15. Vlad Drakpula

  Stimati conationali!!! La moldoveanul nostru roman totul incepe de la familie si in sanul familiei.Fiecare parinte gospodar avnd un fecior care implineste majoratul se gandeste sa-si angajeze odrasla in politie,anume politia rutiera,politia de frontiera,anchetator,procuror,vames,doctor cu gandul ca se va hrani cu chiu cu vai copilul.Nu e secret ca majoritatea se angajeaza in aceste servicii nu din patriotizm si mare eroizm,ci cu gandul de a rupe ruble pentru apartament,masina-limuzina,fetiscane cu craci lungi si sani maroi,pentru Antalia,Egipt,restaurante-saune,bordeluri… Iata de aia si avem asa profedionisti in RM! Bancnota EURO e la moda. Daca functiile in STAT se vand ca la piata,apoi ce sa mai vorbim de celelalte? Fiecare se hraneste si isi linge degetele cu miere: Procurorii vand dosare,Politia rutiera sunt in cardasie cu hotii de auto,politia de frontiera cu contrabandistii,etc.,etc.,etc!!!

 16. iona

  Adică, plictisit de atîta aşteptare – că au trecut 7 ani de la incident pînă la emiterea ordonantei de reţinere – Davitean şi-a creat abil ocazie să urgenteze cumva rezolvarea dosarului său…
  În mod ciudat, atunci cînd sînt fapte şi probe nu este nici o grabă de a aresta şi pune sub învinuire făptaşii, aceştia umblînd nestingheriţi în libertate; arestul este numaidecît necesar atunci cînd nu sînt probe şi nici fapte – cum este dosarul ASCOM, cel pe care unii vor să-l rezolve la “una mică”, prin bordeluri. Nu banii-s puţini – dreptatea şi omenia sînt cam răruţe…

 17. Procuror Gheorghe G.

  Procurorul Sergiu Rosu conduce cauza penala pe numele lui Papuc si Botnari. Aghenti de la Centru vorbesc ca Papuc a pregatit deja fete pentru Sirioja… Sirghi sii de treaba si sa-l iai si pe Lilian.

  Cociu de la Balti vine. Tare ne cunoastem noi. Acolo fete si … tat ce trebuie tat timpul se organizeaza. El ii dependent de asa anturaje.

  Davitean ii dependent si aista de femei cu buza mare. Le blureaza ochii la femei cu BMW lui de 25 mii euro, lant de aur la gat, si cu bazaruri ca el are znakom la politie si procuratura. Si orice dosar ii rezolvat cand este nevoie.
  In cine sa mai ai incredere ?

 18. mos vasile

  preşedinta Diasporei Armene din R. Moldova impreuna cu feciorul si sotul pe timpul comunistilor au trait ca-n sinnu lui D-zeu. Capul acestei familii criminale a fost si deputat din partea comunistilor,ear feciorasul l-au focut consilier. In perioda cea au acaparat multe imobile sub acoperirea comunistilor. Fecioru – bandit deschidea usa cu piciorele pe la politie,procuratura si judecata, fluturind cu legitimatia sa de consilier inceraca sa corupa si daca primea refuzul se porneau amenitarile ca: vei avea probleme, sau eu pot foarte usor sa te ajut sa fii eleberat din serviciu,numai ai mult sa fii in functia asta, tu nici nu-ti inchipui ce legaturi am eu etc.etc. – si tot aceasta cu-n cinism si-o manera increzuta de bandit. O tin minte pe mama acestiu individ criminal – preşedinta Diasporei Armene din R. Moldova, refugiata pe atunci la noi,care avea citeva locuri de kebab, si care imbla prin piata centrala cu o haina unsuroasa de kebab de ti era greata sa te uiti la ea. Dar se vede ca a inteles repede ca la demnitarii nostri tare le mai plac banii. Si deodata cu venirea comunistilor la putere sa schimbat totul brusc – Doamna devenit preşedinta Diasporei Armene din R. Moldova, sotul deputat, feciorasul consilir si bandit..

 19. muruianu

  sa fie rusine diasporei Armene din RM,ca pentru a trai in bine in RM i-au cumparat lui Saachian postul important de sef a Politiei Criminale CGP si-l mentin in aceasta functie prin mzda (bani grei-mita pentru crimele lui si salvandu-l de puscarie..)cu conditia sa le rezolve problemele de activitate economica,sociale….

 20. Nicolae Comerzan

  Despre care Chitoroaga ??? Nu Alexei Chitoroaga ,, Daca da ,, Atunci confirm ca e mare CRIMINAL ,,, A crescut natangul in15 – 18 ani, cand in complicitate cu hotii de valuta de pe langa asele de schimb practica banditizmul si hotia !!

 21. luiza

  toti sunt ividiosi pe familia asta armeneasca si mor de oftica.si politia ii urmareste si nu ii lasa in pace.

 22. luiza

  toata tara stie cazu asta despre procurorii astia si despre bordelu asta cu prostituate si nimeni nu face nimic in cazu asta.procurorii tot sunt la munca.nerusinatilor.intro zi o sa vina dreptate procuror gero este un mincinos si un mare nesimtit.

 23. alexey

  uitati in ce tara avem????????si uitati asa procurorii si ii avem.rusineeeeeeee mareeeeeeee.cociu rosu gero afaraaaaaaaaaa!!!!!!!!

 24. DAVID

  Претензия!!!
  На основании ст.7 Закона РМ о свободе выражения мнения, всякое лицо имеет право на защиту своей чести, достоинства и деловой репутации, ущемленных распространением ложных утверждений о фактах, оценочных суждений, не имеющих под собой достаточной фактической основы, или оскорблением. Лицо, ущемленное распространением утверждений о фактах, может быть восстановлено в правах, если утверждение отвечает в совокупности следующим условиям: a) является ложным; b) является порочащим; c) позволяет идентифицировать лицо, которого оно касается.
  Согласно положениям ст.12 вышеуказанного закона, любое лицо, обвиняемое в совершении преступления или правонарушения, считается невиновным до тех пор, пока его виновность не будет установлена законным порядком вступившим в законную силу судебным решением. Публичные власти и их представители обязаны соблюдать право на презумпцию невиновности и воздерживаться от любых комментариев, которые бы намекали на виновность лица в совершении преступления или правонарушения.
  В газете Ziarul de Gargă в выпуске от 17.01.2013 года вышла статья подписанная сотрудником газеты Юрий Сандуца под названием «Căutat de poliţia din Florida, a ajuns în bordelul în care se aflau procurorii Cociu şi Roşu». С публикацией от 17.01.2013 ознакомились 21.01.2013 года.
  Считаем, что в данной статье содержатся ложные данные и оценочные суждения. Так, в статье указано:
  1. Davitean David, cetăţen al Armeniei şi al R. Moldova, este feciorul Venerei Gasparean, preşedinta Diasporei Armene din R. Moldova. Încă în 2004, Davitean a fost învinuit de procurori de tentativă de omor. Mai exact, acesta se afla în localul «Nostalgie» din Chişinău şi, fiind în stare de ebrietate, l-a împuşcat în picior pe un bărbat care se afla în acelaşi local, fugind de la locul infracţiunii. Dosarul a fost suspendat temporar pe motiv că nu se cunoştea unde s-ar afla Davitean. În septembrie 2011, procurorii au emis o ordonanţă privind reţinerea lui Davitean, pentru a fi pus sub învinuire. Tot atunci l-au dat în căutare internaţională.
  Здесь необходимо отметить следующее, что по уголовному делу 2004 года гр. Давитян Давид был выведен из-под уголовного преследования дважды, в последний раз постановлением Муниципальной Прокуратуры от 06.02.2007 года, в связи с его непричастностью к данному делу. Соответственно утверждение в газете о приостановлении дела в связи с розыском является ложным. С 2004 года по апрель 2010 года я, Давид Давитян находился в РМ. В этот период я получил образование в двух высших учебных заведениях, работал, создал фирму и занимался предпринимательской деятельностью. Хочу отметить что в момент инцидента в баре Ностальжи я был трезв, и никакого отношения к данному инциденту не имею и на тот период был учеником лицея.
  2. În timp ce poliţia şi procurorii nu cunoşteau unde se afla Davitean, numele său figura într-un alt dosar penal, deschis în 2010. Pe 10 martie 2010, Davitean David, aflându-se în restaurantul «Velgar» din Chişinău, fiind în stare de ebrietate, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Andrei Timotin, care ar fi patronul restaurantului, potrivit unor surse.
  На момент возбуждения уголовного дела по факту инцидента в ресторане «Velgar» в 2010 году, уголовное дело 2004 года в отношении гр-на Давид Давитян было прекращено постановлением Муниципальной Прокуратуры от 06.02.2007 года, соответственно меня никто не мог искать из органов полиции, так как никакого дела не было. Постановление о выведении из под уголовного преследования по делу от 2004 года было незаконно отменено без указания оснований 27 мая 2010 года. Более того я являюсь активным общественным деятелем и всегда находился на виду.
  3. Astfel, pe 18 septembrie 2011, Departamentul de Poliţie din Florida, SUA, l-a dat în căutare pe Davitean David, pentru că acesta, conducând un automobil în oraşul Miami, fiind în stare de ebrietate, ar fi agresat un agent de poliţie. Ulterior, pe 23 august 2012, Departamentul de Poliţie din Florida a emis un mandat de arestare pe numele lui Davitean şi oferă recompensă persoanelor care oferă informaţii referitoare la locul aflării lui Davitean.
  Утверждаю, что я не нахожусь в розыске на территории США. По поводу нарушения ПДД которое имело место быть упрочен штраф и административное производство прекращено. Требую от Вас опровергнуть данную информацию, так как она является ложной. Просим указать источник информации, которая является клеветой и сплетней. Если на самом деле американские власти обещают компенсацию за сообщение места нахождения гр-на Давида Давитян, то заинтересованные лица могут смело сообщить место моего нахождения и получить обещанную компенсацию, если это так, ведь они знают где я нахожусь. Полагаю что корреспонденты ЗДГ умышленно искажают факты с целью опорочить мою честь и достоинство и вмешиваются в вопросы другого государства.
  4. Bănuiesc că Davitean deja a părăsit R. Moldova», susţine procurorul Geru, nemulţumit de faptul că judecătorii i-au schimbat măsura de arest lui Davitean, în condiţiile în care acesta este dat în căutare.
  Предположения о том что я якобы покинул территорию РМ являются не соответствующими действительными и оскорбляют мою честь и достоинство, так как я не совершал никакого преступления и все обвинения против меня вымышлены. Более того, журналисты ЗДГ до публикации статьи 17.01.2013 года общались по телефону с моим адвокатом Александр Боднарюк, который утвердил, что я нахожусь дома и не покидал территорию РМ. Я нахожусь на домашнем аресте, согласно указаниям суда я отвечаю на контрольные звонки прокуратуры, если они звонят. Возникает вопрос, как прокурор Жеру зная что я нахожусь дома, отвечаю на контрольные звонки мог предположить что я покинул РМ. Может прокуратуре хотелось бы чтобы я уехали и не создавал им препятствий для закрепления ложной информации. Вот так и возникает незаконный розыск лиц, которые на самом деле находятся дома, так как кому то лень взять трубку телефона и позвонить. Более того без всяких оснований просто подали в розыск так как кому то это было выгодно.
  5. Procurorul Geru a confirmat că, în noaptea de 21 noiebrie 2012, în bordelul de pe strada Dokuceaev au fost şi trei prostituate, care «au lucrat» mână în mână cu Davitean. Acesta o suspectează şi pe Venera Gasparean că ar fi implicată în schema respectivă.
  Многоуважаемый гр-н Жеру несмотря на фабрикацию дел в отношении моего сына Давида Давитян, посмел задеть мою личность, общественного и творческого человека, который имеет в Молдове и исторической Армении светлую и чистую страницу общественных и творческих дел. Он затронул честь матери которая стоит на защите своего невиновного сына, семья которого более 10 лет страдает от незаконных и беспричинных преследований правоохранительных органов и прокуратуры. Я как общественный деятель обязана защищать интересы каждого армянина, а на данный момент защищаю честь и достоинство своей семьи, своего сына который ничего не совершал, от подобных посягательств. Увы, господин Жеру воспринимает защиту мною чести и достоинства моей семьи как преступление. Мой сын никакого преступления не совершал, приехал во второй половине ноября 2012 в Молдову.
  Несмотря на то, что на данный момент нет вступившего в законную силу решения суда, Ваша газета неоднократно указывает конкретно фамилию Давид Давитян как лицо причастное к преступлению, тем самым нарушая принцип презумпции невиновности. Более того следствие не располагает какими либо доказательствами о наличии события преступления.
  Хочу отметить, что я никакого преступления не совершал, в розыске не нахожусь, никакого пистолета в руках не держал, никого не ударял. Я не знаю что такое «Московская схема» как указывают в газете. Это всего лишь фантазия и ложная информация, а также использование служебных полномочий правоохранительных органов. Данные действия вводят людей в заблуждение, и тем более это опасно и неприятно тем, что действующими лицами в данном случае являются правоохранительные органы и прокуратура, используя средства массовой информации, которые односторонне осветили данный вопрос, не имея на это оснований, фактов и доказательств.
  Следует отметить, что именно Юрий Сандуца по непонятным нам причинам пишет порочащие нашу семью сведения. Возможно это является личной антипатией гр-на Сандуца к нашей семье, к нашей национальности, либо это чей-то заказ. Тем самым задевая честь и достоинство, национальную гордость, ущемляя права и свободы человека. Действуя таким образом, Ваша газета теряет доверие читателей и их благоприятное отношение, ведь не каждый читатель закрывает глаза перед фактами, понимают реальность которая имела место быть, а также понимают кому может быть наруку такое развитие сценария событий. Наша семья, которая участвует активно в общественной и творческой жизни РМ публично заявляет о том, что мы потеряли доверие в беспристрастность и объективность правоохранительных органов, а также СМИ в лице ЗДГ.
  Очень жаль что редакция, зная что произошло на самом деле и кто были действующими лицами этого инцидента в лице Кочу Лилиан и его друзей которые используют данную ситуацию в своих интересах публикует информацию порочащую честь и достоинство гр-н Давид Давитян и Венера Гаспарян.
  Мы требуем опровержения ложной информации в порядке, в каком она была распространена, публичные извинения, а также компенсацию морального ущерба в размере одного миллиона лей, средства которые пойдут в помощь детским домам РМ.

 25. Venera

  Informatia publicata in acest articol se bazeaza pe informatii oficiale. Si mai sunt si alte informatii care trebuie facute public, cu referire la Venera Gasparean, care ar avea doua dosare penale.

  Si de cum voi, din ce bani, ridicati un centru comercial la Ciocana, langa magazinul Fidesco… Sunt multe info care trebuie facute public …

  Adevarul iese tot timpul la suprafata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *