Tatiana Eţco: Din cort în “butcă”

Toate speranţele lui imediate erau la întrevederea cu premierul, care de fapt s-a rezumat la aproape o oră de aşteptat în holul Guvernului. A fost chemat la o şedinţă cu toţi cei implicaţi în problema sa. A spus că vine doar asistat de presă. M-a sunat. În cinci minute, după ce ne fusese anunţată telefonic prezenţa, ambii aşteptam persoana care să ne conducă în birou.

După aproape o oră de genoflexiuni făcute la intrarea în Guvern, sunt invitată la telefon. Sub pretextul că abia s-a aflat de prezenţa noastră acolo, am fost anunţaţi că şedinţa a avut loc, că nimeni nu ne aştepta, că poziţia lui Tudor Pânzaru a aflat-o “omul nostru” şi că eu voi fi informată prin poşta electronică cu rezultatele şedinţei.

Iată câteva frânturi din „Informaţie privind petiţia domnului Tudor Pânzaru”, primită de la Guvern.

“Autorităţile locale i-au oferit petiţionarului, în mod repetat, un spaţiu locativ: o odaie, în care acesta a refuzat să locuiască, invocând lipsa “condiţiilor de trai”.”

“Potrivit informaţiei oferite de către colaboratorii Primăriei oraşului Căuşeni, nu există careva hotărâri judecătoreşti prin care s-ar fi constatat lezarea dreptului locativ al petiţionarului.”

“În 2007, petiţionarul s-a adresat, de asemenea, în instanţa de judecată pentru a fi constatat faptul rănirii sale în timpul conflictului militar. Ulterior, la 12 martie 2008, această hotărâre a fost casată prin decizia Curţii de Apel, respingând ca neîntemeiată cererea dlui Pînzari privind constatarea faptului juridic menţionat.”

“Participanţii la şedinţă l-au invitat pentru a-i aduce la cunoştinţă rezultatele examinării petiţiei, însă acesta a refuzat să discute”.

Cu lacrimi în ochi, combatantul şi-a continuat protestul. “Tot aceiaşi comunişti care au fost. Nu-mi ajung cuvinte să spun”, a constatat omul. De necaz, şi-a acoperit cortul cu scânduri. “Mi-am făcut butcă, să fie mai cald. Gata, eu nicăieri nu mă duc, să nu creadă ei”, m-a asigurat protestatarul.

Tatiana Eţco,
tatianaetco.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *