Iurie Sanduţa: Demisie pentru Plahotniuc?

Ieri, în a doua jumătate a zilei, paginile electronice ale instituţiilor de presă au explodat cu ştiri  referitoare la demisia lui Vitalie Nagacevschi din PLDM şi la angajarea acestuia în calitate de  apărător al lui Vlad Plahotniuc, în dosarul intentat lui Sergiu Mocanu.

“‘Mămăligoiul împuţit’ al lui Vitalie Nagacevschi”, “Nagacevshi – ‘avocatul diavolului’?”, sunt două dintre titlurile de presă care ieri l-au atacat pe fostul politician, reîntors la meseria de avocat. Şi dacă nu era atacat Nagacevschi pentru că îl apără pe Plahotniuc, cu siguranţă ar fi fost atacat partidul din care făcea parte până ieri, dacă acesta continua să mai rămână acolo. PLDM avea să fie acuzat de jocul din umbră al omului de afaceri Vlad Plahotniuc, prin intermediul lui Nagacevschi, aşa cum, de altfel, a fost acuzat partidul în cazul lui Petru Popovici, alias Micu, atunci când era reprezentat în judecată de Nagacevschi.

Până ieri, Vitalie Nagacevschi a avut de ales între partid şi banii lui Plahotniuc. A hotărât să părăsească partidul. Acesta a comentat că ieşirea sa din formaţiune ar avea două dimensiuni. “Nu îmi mai doresc activitate politică. Cea de-a doua ţine de activitatea mea profesională, care deseori este interpretată extensiv, încercându-se denigrarea imaginii partidului, iar eu nu îmi doresc acest lucru. E evident că se va încerca interpretarea extensivă şi a dosarului Plahotniuc vs Mocanu. Pentru a nu afecta imaginea partidului, am hotărât să plec din rândurile acestuia”, a declarat el.

Iurie Sanduţa,
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Cip-Cirip

    V.Naghitz-cevski = schimbator din totdeauna,renegat,demagog si tradator de tara la Strasbourg si la drepturile omulului.
    Jos cu el !

  2. European

    Nagacevschi a demonstrat ca pentru el banii nu au miros si ca nu are alt obiectiv in viata decat sa agoniseasca cat mai multi bani. Ce dracu a mai cautat asta in politica, nu stiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *