Decizia secretă a lui Urechean

După excluderea din AMN a consilierilor municipali Oleg Cernei şi Mihai Ciobanu, aceştia, se pare, caută să completeze cererile de aderare la un alt partid. Printre formaţiunile politice la care ar putea adera Oleg Cernei figurează PL, care a cheltuit mai puţini bani în campania electorală decât AMN. Amintim aici că Cernei îl acuzase pe liderul AMN că a împărţit locurile pe lista electorală în funcţie de contribuţiile financiare ale candidaţilor. Oleg Cernei argumenta că anume din cauza lipsei banilor el a fost plasat pe locul 31 la alegerile din 5 aprilie.

De altfel, cred că mai multe partide au împărţit locurile în funcţie de sumele investite de candidaţi, fără a ţine cont şi de imaginea pe care ar aduce-o formaţiunii aceste persoane.

Să revenim la Cernei şi Ciobanu. Nu este exclus că cei doi ar putea deveni membri ai PD, pentru că Diacov este interesat să-şi fortifice partidul, atrăgând politicieni populari. Un exemplu este miza pe care a pus-o pe Marian Lupu, care a readus PD-ul în Parlament în urma alegerilor din 29 iulie. Pentru Cernei, probabil, ar fi mai dificil să pătrundă în PLDM, deoarece în această formaţiune există deja o echipă bine definită şi, dacă ar avea loc alegeri anticipate în 2010, consilierul ar putea prinde locul 78 în lista electorală. Acest lucru, însă, ar putea să nu-i convină consilierului.
Există şi o a treia variantă pe care ar aplica-o Cernei, continuându-şi independent activitatea politică, dar acest lucru nu i-ar fi de folos politicianului. Practica naţională a demonstrat că candidaţii independenţi rămân sub pragul electoral.

De altfel, polemicile dintre Serafim Urechean şi Oleg Cernei s-au iscat încă din timpul alegerilor parlamentare din aprilie. Cernei nu părea încântat de locul pe care îl ocupa în listă. “Prea mulţi oameni au investit în anumite partide şi se regăsesc în urma unor jocuri de culise în alte locuri decât ar merita”. Replica lui Urechean a fost că el merită locul pe care îl are.

Ca mai apoi, pe 12 octombrie curent, ziarul formaţiunii să titreze că Oleg Cernei a fost exclus, acum o lună, din AMN. Acesta a declarat pentru presă că, oficial, nu a fost informat despre excluderea sa. “Am întrebat despre această decizie, însă mi s-a spus că e una secretizată”. Liderul AMN susţine că decizia de excludere a celor doi consilieri a fost luată de Biroul Permanent al AMN şi că nu este una secretă.

Iurie Sanduţa 
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *