Aneta Grosu: Nu ştiu

17% dintre respondenţii ultimului sondaj IMAS nu ştiu dacă direcţia pe care a ales-o R. Moldova este “bună” sau “greşită; 4,5% din cei 2012 de respondenţi nu ştiu dacă sunt sau nu mulţumiţi de nivelul lor de trai; peste 6,0% nu ştiu cât de des urmăresc anumite jurnale de ştiri; 45% nu ştiu câtă încredere au în anumite programe de ştiri; 10,0% nu ştiu când au ascultat ultima dată vreo emisiune radio; 10% nu ştiu când au citit vreun ziar; 3% nu ştiu dacă sunt sau nu mulţumiţi de economia R. Moldova; 25% nu ştiu ce nivel de trai vor avea în următorul an; 17% nu ştiu dacă ar vota pentru aderarea R. Moldova la UE, în cazul în care duminică ar fi alegeri; 31% nu ştiu dacă, la un eventual referendum, ar sprijini sau nu aderarea R. Moldova la NATO; 25% nu ştiu dacă România sprijină sau nu R. Moldova pe plan educaţional; 21% nu ştiu dacă România îşi permite sau nu vreun amestec în treburile noastre interne; 28% nu ştiu dacă România sprijină sau nu R. Moldova în faţa instituţiilor europene; 24% nu ştiu dacă cumva românii îi consideră sau nu pe moldoveni inferiori; 26% nu ştiu dacă românii sunt sau nu aroganţi, când discută cu moldovenii; 10% nu ştiu cum să aprecieze activitatea guvernului; 9% nu ştiu dacă sunt sau nu mulţumiţi de serviciile medicale; 11% nu ştiu dacă sunt sau nu mulţumiţi de educaţie; 12% nu ştiu dacă sunt sau nu mulţumiţi de siguranţa publică; 12% nu ştiu dacă sunt sau nu mulţumiţi de politica externă; 8% nu ştiu dacă s-au creat sau nu locuri de muncă; 10% nu ştiu dacă guvernul a reuşit sau nu să combată corupţia; 16% nu ştiu dacă guvernul a atras sau nu investiţii străine; 6,7% nu ştiu dacă avem sau nu drumuri mai bune; 12,3% nu ştiu dacă inundaţiile au fost combătute eficient sau ineficient; 25% nu ştiu dacă guvernarea a înregistrat sau nu vreun progres economic; 22% nu ştiu dacă nivelul de viaţă a crescut pe parcursul actualei guvernări; 33% nu ştiu dacă partidele din AIE au numit rude, cunoscuţi în posturi cheie de conducere pe criterii ce nu ţin de competenţe profesionale; 28% nu ştiu dacă în cadrul coaliţiei de guvernare au apărut neînţelegeri; 26% nu ştiu dacă, în aceeaşi perioadă, s-a încercat unirea cu România; 27% nu ştiu dacă nivelul corupţiei s-a redus sau nu semnificativ; 25% nu ştiu dacă tinerii au avut sau nu mai multe şanse de afirmare; 28% nu ştiu dacă pensionarii au ajuns sau nu la limita supravieţuirii;  31% nu ştiu dacă mass-media poate aborda orice subiect consideră ea de cuviinţă; 28% au recunoscut că nu ştiu nimic despre recentele inundaţii… Ce multă lume preferă opţiunea “nu ştiu”…

Aneta Grosu,
aneta.grosu.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *