Vladimir Voronin: “Încă n-am ochit pe nimeni”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, admite că formaţiunea pe care o conduce ar putea să renunţe la seceră şi ciocan şi să accepte drapelul roş-albastru.

“Este o idee ca noi să ne gândim şi să trecem la acest drapel bicolor…deşi cu drapelul roşu-azuriu nu este iniţiativa partidului nostru”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii “În Oglindă” de la Euro TV, citat de union.md.

Liderul comuniştilor insistă că şi drapelul de stat al R. Moldova ar trebui schimbat, pentru că nu este unul istoric.

“Procedura când a fost propus acest drapel în primul Parlament a fost un fals. Persoanele au adus în sală cu totul alt drapel, nu pe cel care trebuia. Numele acestor persoane noi le ştim”, a explicat Voronin.

Acesta nu este sigur că chestiunea privind modificarea simbolurilor va fi discutată la Congresul PCRM din 9 mai şi nici nu recunoaşte dacă atunci va fi ales un alt lider al partidului.

“Nu prea sunt doritori la conducerea PCRM… încă n-am ochit pe nimeni”, a concluzionat Voronin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. vera

  De ce d-le Voronin ,nu retraiti pentru datoriile istorice ale acestui stat,pe care l-ati furat cu “saica” d-stre, dar retraiti de istoria Tricolorului romanesc?
  Lasati drapepul de stat al R.Moldova in pace: de el trebuie sa-si bata capul nu hotii acestui stat,nu criminalii, dar patriotii lui, cu adevarat, care au luptat pentru o schimbare si pledeaza pentru: libertate, dreptate si adevar!!
  Ochiti mai bine, cam unde ar fi mai convenabil de ridicat un momument, tineretului, pe care la distrus MAIul la 7 aprilie 2009, cind ,maria d-stre era-ti la conducerea acestui stat ca presedinte si General principal, care poarta raspundere de toate,ce se intimpla, in orice stat, unde se aplica:crima, teroarea, violul,omorul,distrugerea cladirilor si alte forme de actiuni penale!
  OCHITI locul si din contul averii familiei d-stre, cedati o parte din ea, la ridicarea monumentului, celor cazuti pentru o schimbare in numele libertatii! Va rog, eu daca a-s avea bani, cu mare placere a-si face-o!
  Ma mindresc cu patriotii acelor evenimente, care au gertfit tot,ce au avut mai scump pentru ei in viata, decit cu acei care, astazi, iubesc banul si nu constientizeaza esenta binelui pe pamint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *