Visul lui Dodon: Consulat rusesc la Comrat

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, recomandă Federaţiei Ruse deschiderea unui consulat şi la Comrat. Despre oportunitatea deschiderii consulatului rus la Comrat Igor Dodon a vorbit ambasadorului Rusiei la Chişinău, Farit Mukhametshin, la întâlnirea pe care au avut-o în seara zilei de ieri.

Liderul socialiştilor a salutat decizia de deschidere a consulatului Federaţiei Ruse la Bălţi. „În context Dodon a menţionat oportunitatea deschiderii unui asemenea consulat şi la Comrat, unde există o majoritate impunătoare de vorbitori de limbă rusă”, relatează un comunicat de presă al PSRM.

Totodată, Igor Dodon a apreciat vizita vicepremierului Dmitrii Rogozin la Chişinău ca fiind drept “destul de rezultativă”.

Sursa mai adaugă că liderul PSRM a vorbit şi despre necesitatea renunţării la implementarea de către R. Moldova a Pachetului energetic III al Comunității Energetice Europene. Dodon a menţionat că decizia de prelungire a contractului existent de livrare a gazelor ruseşti către R. Moldova este „unica soluţie posibilă la această etapă”.

Amintim că problema deschiderii celor două consulate ruse în R. Moldova a fost discutată în cadrul întâlnirii recente a vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu premierul Vlad Filat, la Chişinău. Ca rezultat, s-a decis deschiderea unui consulat al Rusiei la Bălţi, cât priveşte deschidrea celui de la Tiraspol însă, discuţiile continuă.

Moldova.org


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. LB

    “Rezultatnaia”, asa l-a invatat ma-as limba romana ma nene Dodon?! Puneti skvoretzul in miscare si nu te prosti pe prosteste, ca e rusine!

  2. Ryo

    Propun sa mai deschidem un consulat la Sadova, Straseni. Sa-i fie mai comod si mai aproape de casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *