Un deputat comunist a lăsat PCRM-ul pentru Bucureşti

Sergiu Sârbu, deputat pe listele PCRM şi unul dintre lupii tineri ai formaţiunii, se pare că nu-şi poate uita trecutul. O fotografie postată pe reţeaua de socializare Facebook demonstrează faptul că deputatul a fost la Bucureşti, capitala României. Nu se ştie exact ce a făcut Sârbu în capitala tuturor românilor, cert este că acesta era foarte fericit, cel puţin în poză.

“Nu ştim exact ce a făcut Sârbu în România: e într-o misiune sub acoperire sau, pur şi simplu, Sergiu Sârbu a dat curs sloganului anilor ‘90 – ”daţi-le voie flăcăilor basarabeni peste Prut!”, se amuză cei de la hotnews.md.

“Sârbu a ajuns în Bucureşti fie pentru că îi era foarte dor de acest oraş, fie pentru a depune documentele privind redobândirea cetăţeniei române, sau fie pentru că i-a căzut cu tronc la inimă o româncă”, spun însă sursele Cirk în Tramvai.

Pentru a da şi mai multă apă la moară cârcotaşilor, Sârbu a postat pe site-ul de socializare şi un mesaj, la care nu ştim cum a reacţionat liderul PCRM, Vladimir Voronin. Bănuim însă că nu foarte pozitiv. Sârbu a scris într-un comentariu la poză următorul slogan: “Trăiască, traiască, trăiască şi-nflorească… Cahulul, Ungheniul şi Basarabeasca”, mesaj cu o clară trimitere la celebra scandare unionistă, “Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.,

Aşa cum nu se ştie ce a căutat Sârbu peste Prut, nu se cunoaşte nici în ce limbă a comunicat acesta cu localnicii. Că doar se ştie că PCRM şi adepţii săi susţin sus şi tare că ei vorbesc limba moldovenească şi că Basarabia nu e România. Să fi înţeles şi vorbit Sârbu româneşte?

Una peste alta, reporterii Circ în Tramvai au aflat că gurile rele îl dau pe Sergiu Sârbu printre următorii dezertori din PCRM. Partidul lui Dodon, cel al lui Lupu, Filat şi chiar Ghimpu îl aşteaptă şi cu siguranţă îl bombardează cu oferte. Plecarea lui Sârbu din PCRM a fost anticipată anterior chiar de Mihai Ghimpu, cel mai înverşunat adversar al PCRM. În iunie anul trecut, Ghimpu şi Sârbu au făcut un schimb de amabilităţi în pauza şedinţei Comisiei juridice numiri şi imunităţi, din care ambii fac parte. Cei doi s-au întâlnit pe coridoare, unde au discutat despre rezultatele alegerilor locale din municipiul Chişinău. După un schimb de replici, Ghimpu, mai în glumă, mai în serios, i-a sugerat lui Sârbu să renunţe la PCRM şi să vină în PL.  “Mai potoleşte-te, gata. Mai bine, străduie-te să fii exemplar, pleacă de la Partidul Comuniştilor şi o să ajungi primar, apoi şi prim-ministru. Cât eşti acolo, nu o să ajungi primar niciodată. Vino la noi în partid. Şi eu o să te promovez mai sus, ca şi pe Dorin”, i-a spus, pe un ton destul de serios, preşedintele PL lui Sergiu Sârbu.

Să fi ascultat acesta sfaturile lui Ghimpu? Nu ştim, cert e că, după asemenea vizite neaşteptate, e firesc să ne întrebăm: Oare cât va mai rezista Sârbu în PCRM? Cât îşi va mai renega trecutul? Cât se va mai împotrivi propriei voinţe?

Sirioja Românaşu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. stefan

    Sa se duca cat mai multi comunisti si minoritari in Romania pentru a vedea ca realitatea este mai buna decat cea vazuta la televizor sau citita in ziare. Romania o duce mai bine ca Republica Moldova.

  2. Ilarion

    Pacat ca asa baiat inteligent si harismatic serveste un partid ,care uraste tot ce este roman.Cred ca din pricina ca primii lau observat si promovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *