Serafim Urechean, “naşul” lui Zubco?

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, a dezvăluit la PRO TV că persoana care l-a propus, în cadrul AIE, pe Valeriu Zubco pentru funcţia de procuror general a fost Serafim Urechean.

“În politică nu se spune ce se întreabă, dar ceea ce trebuie. Am să încerc să încalc regulile politicii. Candidatura a venit din partea lui Serafim Urechean”, a declarat Ghimpu.

El a lăsat să se înţeleagă că nu cunoaşte amănuntele înţelegerii dintre fostul AMN şi alţi actori din interiorul AIE în privinţa lui Zubco. “Ce s-a întâmplat mai înainte eu nu ştiu… că n-am fost martor”, a adăugat el.

Liderul PL a precizat de asemenea că formaţiunii sale, care se află la guvernare, trebuie să îi revină  funcţia de procuror general sau cea de vicepreşedinte al Parlamentului. “Oricine dintre deputaţii PL ar putea obţine aceste funcţii. Eu nu pretind la funcţii. Noi ne-am asumat actul guvernării. Cum să guvernăm dacă nu avem pârghii?”, a spus Ghimpu, explicând că formaţiunea condusă de Marian Lupu nu poate deţine două funcţii în conducerea Legislativului. “Noi am cedat funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar PD trebuie să facă acelaşi lucru. PL nu va ceda funcţiile ce-i revin, iar PD nu poate deţine primele două funcţii în conducerea Legislativului”, a declarat liderul PL.

“Dacă nu se va ceda, noi avem alte pârghii. Dar, nu cred că vom ajunge să ne trântim uşile”, a conchis Mihai Ghimpu, citat de www.eurotv.md.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. vlad

    Prim -adjunctul Procurorului General este propus de Partidul Liberal,un adjunct al Procurorului General este propus de Partidul Republican,şi un adjunct al Procurorului General de Partidul Comuniştilor.dl Preşedinte poate nu cunoaşte că toate funcţiile au un mandat de 5 ani după cum prevede legea.

  2. neafan

    nu ştiu al cui fin este zubco, dar de faptul că ubui teoretician cu poftă mare de bani ca el, nu-i este locul la PG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *