Lupu X 101

Marian Lupu a venit cu cel mai limpede scenariu de autoalegere în funcţia de preşedinte al R.Moldova. El propune ca fiecare membru al Parlamentului să voteze dobrovolino-prinuditelnîm metodom (prin metoda impunerii benevole).

Astfel, Marian Lupu urmează să voteze primul, după care, ieşind din cabina de vot, de la înălţimea celor doi metri de promisiuni şi presiuni, va ridica sus şi va arăta tuturor buletinul său de vot – cu însemnul “votat” chiar în dreapta numelui său de candidat la preşedinţie, după care – va slobozi hârtia în urna electorală, dar nu înainte de a privi pe rând în ochii căscaţi ai celorlalţi 100 de deputaţi cu drept de vot, asigurându-se că fiecare a înţeles pentru cine şi cum anume trebuie să voteze.

Gestul lui Lupu urmează să fie reprodus de 100 de ori de către toţi aleşii poporului, iar cel care se va opune afişării publice a propriului buletin – va fi supus unui scenariu de hulă publică pe canalele mediatice afiliate cuplului Lupu-Plahotniuc, dar şi prin alte surse media care se simt simpatizante ale banilor cuplului sus-numit.

Monitorizarea comportamentului votanţilor se va face pas cu pas, bodyguarzii cuplului urmând să filmeze non-stop procedura cu telefoane mobile performante, dar şi cu camere de luat vederi ascunse în nodul cravatei, în nasturii camasilor, in dinţii canini, în lobii urechilor şi în mărul lui adam. Şi cabinele de vot vor fi dotate complex cu micro-camere de luat vederi.

Cei care vor vota altfel, vor fi forţaţi pe loc să recunoască că au stricat votul şi să ceară un nou buletin de vot pentru o nouă tentativă de a vota “corect”. Dacă vreun deputat va “strica” două buletine consecutiv, el va fi supus expertizei psihiatrice în faţa comisiei medicale prezente la faţa locului. Pentru activitatea acestei comisii a fost eliberată o cabină mai spaţioasă, în Palatul Republicii.

La rândul lor, şi liderii politici care nu sunt de acord cu votul secret făcut public, au un plan de acţiuni: ei vor informa autorităţile europene că ţin la AIE-2 ca şi la AIE-1 şi ca şi la Marian Lupu, pentru care vor să voteze cu ambele mâini, dar nu pot să expună buletinul de vot publicului pentru că este un gest ce contravine Codului Electoral, Constituţiei, dar şi Codului Bunelor Maniere Politice. Totodată, ei califică drept discriminatoriu modul de a afişa buletinul de vot de către Marian Lupu de la înălţime celor 2 metri, deoarece unii dintre deputaţi sunt prea mici, alţii – prea miopi, ca să ajungă măcar cu gândul sau cu vârful nasului la înălţimea iniţiativei Pdiste.

În final, votarea se va termina. Nu se ştie dacă va fi ales preşedintele, dar AIE-2 şi comuniştii vor primi salariile parlamentare pentru luna decembrie şi cadouri de la Moş Nicolae, de la Moş Crăciun sau de la Moş Gerilă, la alegere.

Reprezentanţii societăţii care au trecut cu brio comisia medicală destinată viitorilor preşedinţi vor fi internaţi la spital cu diagnosticul de rânză acută şi inimă de leu zdrobită.

Dorina VORNICEL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Jedy Simpson

    Un material exceptional despre un derapaj politic ce se vrea a fi pus in practica de toti adversariii AIE. In doua cuvinte: Lupu a evadat din PCRM pt a sustine miscarea democratica anticomunista, multumirea pt acest gest vine din partea celui ce a castigat cel mai mult de pe urma acestei sustineri – premierul Filat care s-a aliat cu comunistii.

  2. gogu

    lupu a evadat sa-si salveze pielea.a inteles ca dupa aprilie 2009 nu mai vede ciolanul.”intamplator” a luat foc parlamentul si s-a aliat cu altii nu mai breji ca el.
    miscarea dem.anticomunista inseamna comunistii la perete,iar lupu a votat impotriva suspendarii imunitatii lui voronin,doar impreuna 8 ani au nenorocit tara.ca apoi lupu sa semneze acorduri de “prietenie” cu ocupantii rusi.
    judecand in halul acesta,oare chiar ne meritam soarta,bre Jedy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *