… în gura târgului (Zvonurile săptămânii)

*****
Chetraru: între evadare şi corupţie

Şeful CNA a decis să devină doctor în drept, alegând chiar să cerceteze, sub aspect ştiinţific, un subiect sensibil pentru societate – evadările din penitenciare. Viorel Chetraru a declarat pentru adevărul.md că “fapta infracţională pe care am ales-o ca obiect de studiu, aceasta mi se pare mai uşoară şi mai utilă”. Ce anume i-o fi părând mai util în astfel de fapte infracţionale? Greu de spus. Oricum, Chetraru promite că următoarea sa cercetare ştiinţifică va fi, neapărat, despre combaterea corupţiei.

****
Coletele migranţilor

Chiar dacă nu vor fi taxate, deocamdată, coletele migranţilor rămân o problemă şi o mare tentaţie pentru unii colaboratori vamali. Potrivit unor surse din cadrul Serviciului Vamal, intenţia de a taxa coletele a fost lansată în scopul creării unei noi breşe pentru acţiuni de mituire. Dacă iniţiativa ar fi acceptată, mita ar curge în buzunarele vameşilor tocmai din trei direcţii: de la expeditori, de la recepţionari, dar şi de la şoferi. Aceleaşi surse spun că “taxarea” s-ar afla într-o pauză, după care subiectul va fi reluat.

****
“Întărirea prieteniei”

Doi istorici din R. Moldova, Sergiu Nazaria şi Piotr Şornikov, au fost decoraţi cu Ordinul Prieteniei de către preşedintele rus, Vladimir Putin. Cei doi istorici sunt adepţi ai “moldovenismului”. Nazaria este conferenţiar la Chişinău, iar Şornikov lucrează la Institutul de Istorie de la Tiraspol. Putin le-ar fi oferit distincţia pentru “întărirea prieteniei” dintre Moldova şi Rusia. Potrivit unor istorici de la Chişinău, cei doi ar fi fost propuşi pentru decorare de Ambasada Federaţiei Ruse în R. Moldova.

***
Svistun în locul lui Creţu?

Deputatul PCRM Alexandr Petkov, membru al Comisiei de anchetă pentru elucidarea incidentului din “Pădurea Domnească”, face un pronostic cât se poate de credibil legat de ancheta omorului de la vânătoare. Petkov se arată convins că instanţa de judecată îl va achita pe bănuitul Gheorghe Creţu, fiind găsit un alt “suspect”. “Ţap ispăşitor va deveni un angajat al rezervaţiei, un biet tânăr de la ţară. Numele lui e Svistun. Dar Creţu? El va reveni în fotoliul lui călduţ de la Curtea de Apel”, crede Petkov.

****
Cât costă un delegat la Congresul FMF?

Duminică, membrii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) s-au convocat într-un congres, pentru a-şi alege noua conducere. Deşi, din 1997, Pavel Ciobanu este preşedinte al FMF, el nu a ezitat să candideze încă o dată, chiar şi după 16 ani de şefie. Alegerile s-au desfăşurat cu uşile închise, iar preşedintele nou-ales, Pavel Ciobanu, a fost acuzat de delegaţi că “a cumpărat voturile” membrilor FMF. Cât a costat un delegat? Un costum pentru sport, un telefon mobil şi o geantă. Sponsorii ştiu de ce au investit în aceste cadouri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *