Felinare roşii la Parlament

Săptămâna trecută politicienii s-au jucat de-a cartonaşul roşu. Majoritatea parlamentară a ieşit în şedinţă cu câte un cartonaş roşu, în timp ce discutau despre integritate. Cu gurile discutau despre integritate, iar cu mâinile se jucau cu cartonaşele roşii – unii îl puneau pe nas, alţii pe frunte, alţii la inimă sau pe buric.

Experţii în comportament parlamentar moldovenesc au analizat acţiunea deputaţilor şi au explicat situaţia. Acţiunea cu cartonaşele a fost un gest de exprimare non-verbală, un act de libertate de expresie prin artă. Deşi discutau despre integritate, sau tocmai pentru că discutau despre integritate, deputaţii nu au putut să se critice pe ei înşişi pentru numeroasele acte de coruţie politică pe care le-au comis, dar nici să tacă nu au putut. Deputaţii au recunoscut că s-au jucat de-a felinarele roşii.

Acţiunea e plină de simbolism, cu felinare roşii fiind demarcate în întreaga lume locurile unde se vând corpuri umane vii pentru plăceri.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în Parlamentul de la Chişinău a însemnat exact acest lucru: vânzarea masivă de corpuri vii de parlamentari pentru cuplare şi plăceri politice. Mai mult, comerţul cu trupuri parlamentare continuă şi azi, mai ales în pragul votării unor legi importante, cum ar fi chiar Pachetul de Integritate.

Deputaţii au decis să fie transparenţi şi integri cu cetăţenii, să îşi recunoască specificul comportamentar şi să ceară legalizarea în legislativ a prostituţiei politice. ”Dacă prostituţia politică ar fi considerată o acţiune ilegală, vă daţi seama că practic toată majoritatea parlamentară ar trebui pedepsită. Aşa ceva nu s-a mai văzut! Există un risc major pentru securitatea statului, putem rămâne fără majoritatea parlamentară, şi asta în condiţiile când mandatul preşedintelui statului a expirat, iar Guvernul poate să cadă în orice zi din cauza deficitului bugetar”, a strigat îngrijorat Vladimir, unul dintre Vladimirii parlamentari. ”Statul trebuie salvat, prostituţia parlamentară trebuie legalizată, ca niciun deputat să nu mai fie condamnat”, a declarat de la tribuna Parlamentului juristul Liudmila.

Zis şi făcut. Parlamentarii au votat un proiect de lege în baza căruia în faţa legislativului va fi instalată o alee a felinarelor roşii. ”Se discuta ca în faţa Parlamentului să fie instalat un monument al Libertăţii. De ce să compromitem libertatea, când trebuie să facem monument prostituţiei politice, cea mai bănoasă profesie parlamentară! Ori credeţi că deputaţii trăiesc din 7000 de lei?”, a vorbit de la alt microfon mama Violeta.

S-a decis anunţarea unui concurs arhitectural pentru elaborarea proiectului unui monument tematic în scuarul din faţa Parlamentului, dar până atunci, ”deoarece e în toi reparaţia pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, să asamblăm rapid cel puţin o alee a felinarelor roşii, să ne simţim şi noi în lumina noastră”, a declarat Igor Uniuneavamală.

Pentru şedinţele ulterioare, pe birourile parlamentarilor vor fi aprinse, de asemenea, micuţe felinare roşii, iar la întâlnirile cu cetăţenii felinarele vor fi transportate prin diverse localităţi.

S-a mai decis majorarea salariului, pe motiv că prostituţia e tot o muncă, şi uneori destul de obositoare, de aceea se va acorda un adaos financiar lunar, în funcţie de numărul orelor prestate. Deputaţii au semnat şi o declaraţie de ”neagresiune asupra prestatorilor de prostituţie politică”, deoarece prostituţia e considerată o muncă în lumea civilizată. Totuşi, o comisie va monitoriza şi drepturile proxenetului-şef, care plăteşte uneori nemeritat de scump pentru servicii prestate de mântuială.

Preşedintele Candy a mai opinat că va fi acţionată în judecată orice instituţie media care va îndrăzni să critice sau să defăimeze prostituţia parlamentară moldovenească, cerând câte 30000 de euro petru repararea imaginii.

Un deputat mai rămas în urmă a întrebat cum anume se va repara imaginea de prostituat politic? Medicul din Parlament a pregătit un raport despre metodele de chirurgie facială modernă, care arată că celor care nu le poate fi reparată imaginea prea şifonată, li se poate transplanta câte un cap nou. În final deputaţii l-au felicitat pe Marian Ilici cu ocazia vârstei.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *