Cine a găsit mobilul lui Dodon?

Cronica criminală neoficială din Chişinău anunţă că zilele trecute candidatului comunist la mai multe funcţii în stat i-a fost răpit telefonul mobil.

Acest caz de furt a trecut cumva neobservat pe lângă presa de la Chişinău, care în aceste zile este total captivată de un furt mult mai valoros, şi anume furtul de marca “ofshore”. Dar experţii în furturi consideră că un telefon mobil în zilele de azi nu este doar un mijloc de comunicare. Cu atât mai mult un aparat telefonic care a fost o vreme la urechea, la gura, la pieptul şi în buzunarul unui exponent politic.

Telefonul mobil are memorie, deseori o memorie mult mai încăpătoare decât memoria creierului posesorului său. Actualele aparate moderne de celular ţin minte nu doar o listă extinsă de nume şi numere, cu tot cu adrese electronice şi chiar de domiciliu. Actualele aifoane ţin minte foarte bine şi conţinutul mesajelor, nu doar al SMS-urilor, ci şi al e-mailurilor. Desigur că blakberiurile ţin minte şi imaginile de pe la evenimente publice şi private, congrese, întrevederi, tusovci, saune, biliarduri, vizite private, procurări de imobile şi automobile şi câte şi mai câte.

Iată pe această cale telefonul pierdut sau furat a ţinut minte o ambiţie ascunsă a lui Igor Dodon: să fie ca Marian Lupu. Să fie preşedinte. Imitarea lui Lupu s-a făcut în seriale de exerciţii, inclusiv în baie, intim, în trei: stăpânul, oglinda şi telefonul său.

În curând în legislativul de la Chişinău s-ar putea să fie adoptat un nou proiect de lege: pedeapsa aifoanelor care ţin minte ce nu trebuie după ce îşi schimbă stăpânul. Mai mulţi deputaţi care au suferit imagistic din cauza aparatelor mobile sustrase vor vota pro.

Fenea Haifon


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *