Ce-au înghiţit politicienii de Ziua Europei?

277-chirtoacaLa 15 mai, la Chişinău, nu a mai mirosit a staţie de epurare (etnică), ci a Europa. Ştiţi cum miroase Europa? A bere nemţească, a colţunaşi italieni, a kebab turcesc şi chiar a vin moldovenesc. Şi mai miroase a politicieni, a declaraţii şi a start de campanie electorală.

Cabinetul de Miniştri de la Chişinău a fost prezent la 15 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a face vânt şi a sufla în pânzele Europei. Obosiţi de atâta suflare europeană, la un moment dat, politicienii au decis să îşi mai tragă respiraţia şi să prindă la puteri, înghiţind din plinul meselor oferite de reprezentanţii Europei în PMAN.

Serafim Urechean a pozat în faţa reporterilor cu furculiţa plină şi cu gura ocupată, în timp ce Marian Lupu şi Dorin Chirtoacă s-au ascuns sub paravanul UTAG, unde au luat în mâini câte un pahar de ameţeală politico-administrativă şi l-au mânat pe gât cu sarmale şi alte baclavale, gătite mai la vale de Chişinău.

Ministrul de Interne, Victor Catan, a mâncat şi el. I-a mâncat din ochi pe colegii de MAI, care aveau o misiune enormă: să depisteze orice om periculos pentru normele europene de securitate.

277-lupuMihai Ghimpu s-a hrănit prin comunicare. Când tocmai a înfipt furculiţa albă într-un colţunaş rumen italienesc, astfel încât sucul de ravioli dădea dezlegare la sucurile gastrice, hop şi microfonul Jurnal TV, poposit cu o întrebare chiar lângă furculiţa suculentă. Ghimpu, milos la inimă şi cu interes faţă de presă, a rupt colţunaşul de la propria gură şi l-a întins generos reporterei, care l-a şi înghiţit cât ai zice “tortellini”.

În fine, tonele de tortellini au tulburat liniştea gastrică a multor politicieni, numai unul, însă, s-a alimentat ca la carte. Premierul Vlad Filat, înainte de a se lăsa corupt de dezmăţul culinar oferit de diplomaţii străini (ştie Europa cu ce să ne cumpere), a trecut prin clinica improvizată, care oferea tuturor măsurare gratuită a nivelului de zahăr, colesterol şi grăsimi. Filat a urcat pe cântar şi a coborât învingător – greutate ideală, care permite şi slăbiciuni devoraţionale prin bucătăriile Europei.

Marele Devorator de vinuri a lipsit din PMAN, tot el liderul PCRM. În locul lui au venit Igor Dodon şi Grigore Petrenco. Ultimul a înghiţit găluşca când, în timpul unor dezbateri publice, a provocat o furtună de fluierături şi huiduieli. Dar a reuşit să arunce în mulţime o porţie triplă de propagandă de partid.

Marcelo Spagetti


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *