Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un Tribunal Nurnberg pentru crimele…

Un Tribunal Nurnberg pentru crimele comunismului

Europarlamentarul Tokes Laszlo crede ca infiintarea unei instante internationale pentru condamnarea crimelor comunismului, care sa functioneze pe modelul Tribunalului de la Nurnberg, este solutia care ar face cu adevarat dreptate victimelor acestui regim.

„Nazismul si comunismul sunt gemeni. Este inadmisibil ca, in timp ce negarea Holocaustului poate fi pedepsita de lege, negarea terorii comuniste nu este supusa niciunei astfel de rigori. Totodata, este de neinteles de ce Occindetul trateaza cu indiferenta aceasta tema a condamnarii comunismului, insinuand necesitatea crestina de a ierta pacatele si a uita trecutul”, a spus europarlamentarul, care a participat la conferinta internationala „Crimele Regimurilor Comuniste”, desfasurata la Praga, intre 24 si 26 februarie 2010.

El a subliniat, intr-un comunicat de presa, ca nu poate fi vorba despre „iertarea pacatelor fara o penitenta anterioara”. „Consider ca infiintarea unei instante internationale pentru condamnarea crimelor comunismului ar face cu adevarat dreptate victimelor acestui regim”, a spus europarlamentarul, care a reprezentat Romania, alaturi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, la aceasta conferinta.

Tokes precizeaza, citand un studiu, ca 90% dintre elevii suedezi nu au auzit niciodata de gulag-uri, in timp ce 95% dintre ei sunt foarte bine informati in ceea ce priveste Holocaustul.

Citeste in atasament declaratia adoptata la finalul Conferintei „Crimele Regimurilor Comuniste”, care cuprinde si nevoia de a infiinta o instanta internationala pentru condamnarea crimelor regimurilor comuniste din Europa.
dupa hotnews.ro