Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tarnovschi, suspendat provizoriu de la…

Tarnovschi, suspendat provizoriu de la Jocurile Olimpice pentru dopaj

Ser­ghei Tar­no­vs­chi, canoistul care a adus prima meda­lie pen­tru R. Mol­dova la actu­a­lele Jocuri Olim­pice de la Rio de Janeiro, a fost suspendat provizoriu din competiție din cauza rezultatelor adverse a unui test pre-competițional. Informația a apărut în presa internațională, care citează surse din cadrul Federației Internaționale de Canoe (ICF).

Reuters scrie că la acest moment nu este clar dacă Tarnovschi va fi deposedat de medalie, iar decizia urmează a fi luată de de Comitetul Internațional Olimpic „cât mai curând posibil”.
Testul antidoping a descoperit o „constatare atipică”,  afirmă Simon Toulson, secretarul general ICF, pentru publicația Reuters, și a avut loc înainte de orice evenimente olimpice.

Vâslașul în vârstă de 19 ani urma să concureze astăzi la proba canoe dublu 1000m C2M alături de fratele său mai mare Oleg.

Într-un comunicat de presă, Federația Internațională de Canoe a declarat că sportivul este suspendat de la participare la probă de C-2 din cauza rezultatelor adverse a unui test pre-competițional. Federația Internațională i-a aplicat sportivului suspendare provizorie până la clarificarea situației.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova (CNOS) informează însăcă nu a fost înștiințat oficial de Federația Internațională de Canoe, Comitetul Internațional Olimpic sau Asociația Mondială Antidoping despre acest caz, așa cum prevede procedurea, și, respectiv, nu este în măsură să ofere detalii suplimentare.

CNOS precizează că până la acest moment nu a fost pronunțată vreo decizie cu privire la suspendarea medaliei lui Serghei Tarnovschi și discalificarea lui.

La 16 august, canoistul a adus prima medalie pentru R. Moldova la actualele Jocuri Olimpice de la Rio. Tar­no­vs­chi a con­cu­rat la proba de canoe sim­plu 1000 de metri și a ajuns al tre­i­lea, cu un timp de 4:00,85, învingându-l cu doar 11  frac­țiuni de secundă pe rusul Ilia Shto­ka­lov.