România a oferit primul lot umanitar de produse alimentare R. Moldova

România a oferit primul lot umanitar de produse alimentare R. Moldova. Primul lot de zahăr, în cantitate de 203 tone, a fost transmis Agenţiei Rezervelor Materiale, altele din totalul de 1170 de tone vor ajunge în țară în următoarele 2-3 săptămâni. Ajutorul urmează să fie distribuit instituțiilor sociale (case de copii, școli internat, grădinițe, aziluri de bătrâni, etc.), pentru suplinirea rezervelor anuale ale acestora, iar cantitatea nedistribuită va completa rezerva de stat a R. Moldova.

92ebca76-a0a3-4182-8135-1d2a5363d876Cu acest prilej, Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a mulțumit Ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurcă, pentru conlucrarea foarte bună și pentru sprijinul acordat R.Moldova. „Acum am înțeles ce înseamnă prietenul bun la nevoie se cunoaște. Nu ştiu o altă țară care să ne fi ajutat atât de mult ca România”, a concluzionat Gheorghe Brega.

Ajutorul umanitar este transmis R. Moldova cu titlu gratuit. Guvernul României urmează să mai acorde ţării noastre ajutor umanitar în formă de pachete alimentare pentru familiile social vulnerabile, precum şi păcură destinată prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *