Principală  —  IMPORTANTE   —   În cinci localități din R.…

În cinci localități din R. Moldova se desfășoară cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar

Duminică, 5 decembrie, are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 5 localități din țară: satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

Potrivit CEC, până la ora 09:00, în total, s-au prezentat la urne circa 345 de persoane.

– satul Opaci, raionul Căușeni –  44 alegători;
– comuna Hârtop, raionul Cimișlia – 66 alegători;
– orașul Cupcini, raionul Edineț – 168 alegători;
– satul Bălceana, raionul Hâncești – 46 alegători;
– comuna Cneazevca, raionul Leova – 21 alegători.

În contextul în care, urmare hotărârilor instanțelor de judecată, desfășurarea procesului electoral în municipiul Bălți a fost suspendat, „CEC face apel către alegători să nu meargă la secțiile de votare, să dea dovadă de înțelegere, responsabilitate și să evite crearea de situații care ar periclita ordinea publică”.

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), în ședință extraordinară, duminică dimineața, 5 decembrie, la ora 6:20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot de la Bălți.

Decizia vine după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat inclusiv pe parcursul ultimelor două nopți și în urma cărora Marina Tauber, unul dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond.

Citiți și: Turul doi al alegerilor pentru Primăria de la Bălți – SUSPENDAT. Curtea de Apel Bălți a menținut decizia instanței de fond privind excluderea Marinei Tauber din cursă