Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (FOTO) Deputații nu au depistat…

(FOTO) Deputații nu au depistat probleme „majore” în grădinițele din Chișinău

Lipsa certificatului de conformitate pentru covrigi și un singur depozit pentru toat produsele alimentare sunt unicele nereguli pe care le-au depistat aleșii poporului în câteva grădinițe din municipiul Chișinău la care astăzi au organizat astăzi vizite inopinate. Totodată, deputații susțin că nu au depistat unele probleme majore în instituțiile preșcolare.

Mai mulți deputați din cadrul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ au efectuat astăzi vizite inopinate la grădinițele nr. 73 și 92 din sectorul Botanica, grădinița-creșă 158 din sectorul Buiucani și nr.3 din orașul Durlești.
Membrii Comisiei au verificat starea blocurilor alimentare, a depozitelor, precum și au examinat procesele de primire și înregistrare a produselor alimentare, actele de proveniență, certificatele de conformitate, registrele de evidență a calității produselor, termenele de valabilitate etc. Cu referire la problemele existente, conducătorii grădinițelor au nominalizat lipsa cadrelor medicale, a bucătarilor, precum și salariul mic al acestora.

Controalele vor continua și în următoarele zile, susțin deputații. Marți, 7 februarie curent, la ora 10.00, Comisia va organiza dezbateri publice cu reprezentanții comitetelor părintești. În cadrul discuțiilor, părinții vor avea posibilitatea să declare încălcările depistate în cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare și școlare, precum și să vină cu propuneri concrete de îmbunătățire a activității acestora, inclusiv a procesului de alimentare, de achiziție a produselor etc.

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ, creată prin decizia Parlamentului din 23.12.2016, va prezenta Parlamentului raportul de activitate și propuneri legislative în termen de 90 de zile.

Comisia este constituită din 7 membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare – Radu Mudreac, președinte, Valentina Rotaru, secretar, Elena Bodnarenco, Victor Roșca, Lilian Carp, Boris Golovin, Aliona Goța.

Foto:parlament.md