Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ O inițiativă legislativă care…

DOC O inițiativă legislativă care vine să extindă lista persoanelor care pot fi antrenate în activitatea consiliilor de administrare ale întreprinderilor de stat, aprobată de Parlament

Legea cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică va fi modificată. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat joi, 21 octombrie, de Parlament în prima lectură.

Una dintre principalele prevederi ale inițiativei legislative ține de asigurarea dreptului persoanei încadrate în cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică de a exercita activitatea remunerată în cadrul consiliului de administrație al întreprinderii de stat și în cadrul consiliului societății pe acțiuni în care statul deține o cotă parte din capitalul social.

„(…) Personalul încadrat în cabinetul președintelui Parlamentului, președintelui R. Moldova, prim-ministrului, prim-viceprim-ministrului, prim-miniștrilor și miniștrilor are dreptul de a exercita activitatea remunerată în cadrul consiliului de administrație al întreprinderii de stat și în cadrul Consiliului societății pe acțiuni în care statul deține o cotă parte din capitalul social. În principiu, proiectul de lege vine să extindă lista persoanelor care pot fi antrenate în activitatea consiliilor de administrare ale întreprinderilor de stat”, a declarat președinta Comisiei juridică, numiri şi imunităţi, Olesea Stamate.

Pentru implementarea proiectului nu vor fi necesare alocări de mijloace financiare de la bugetul de stat.