Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacţia Ministerului Justiţiei la declarațiile…

Reacţia Ministerului Justiţiei la declarațiile făcute de Maia Sandu

Ministerul Justiției s-a grăbit să vină cu precizări, drept reacție la declarațiile făcute de Maia Sandu, privind noile condiții pentru înregistrarea fracțiunilor politice neînregistrate.

„Acuzațiile privind impunerea condițiilor de a indica locul de muncă a membrilor de partid sunt false. Niciodată nu a fost înaintată o astfel de solicitare niciunui aplicant.

În același timp, pentru a facilita procesul de informare a cetățenilor, Ministerul Justiției a publicat o informație, pe site-ul oficial, în care s-a strecurat eronat o formulare, cu referire la indicarea locului de muncă. Această informație a fost corectată imediat ce a fost observată, iar persoanele care au admis această eroare au fost supuse procedurilor disciplinare.

Totodată, este important de informat că până la moment, doamna Maia Sandu sau altă organizație care ar fi reprezentată de aceasta, nu au depus nici un dosar pentru înregistrarea vreunui partid politic și nici nu a solicitat careva informații sau asistență în privința acestui proces”, susțin reprezentanții Ministerului Justiției.

Amintim că astăzi, Maia Sandu, ini­ția­toa­rea pro­iec­tu­lui poli­tic PAS, a scris pe o pagină de socializare despre faptul că la 22 aprilie, Ministerul Justiției a plasat pe pagina sa ofi­ci­ală un docu­ment prin care impune o cerință nouă, care nu se con­ține în lege – locul de muncă al mem­bri­lor de par­tid.