Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primele rezultate: Maia Sandu este…

Primele rezultate: Maia Sandu este în frunte, urmată de Leancă, Dodon, Ghilețchi și Laguta

Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale vin de la secția de votare din incinta Ambasadei R. Moldova în China. Acolo, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi, 13. Aceasta a fost urmată de Iurie Leancă și Igor Dodon, ambii cu câte 2 voturi, dar și de Maia Laguta și Valeriu Ghilețchi, votați de câte un singur cetățean cu drept de vot. 

Rămâi pe www.zdg.md pentru a afla primele rezultatele ale scrutinului prezidențial care s-a desfășurat duminică, 30 octombrie 2016 pe teritoriul R. Moldova, dar și în peste 100 de secții de votare din străinătate.

Maia Sandu: „Ne putem mândri cu o primă victorie!”

Can­di­da­ta PAS la șefa sta­tu­lui, Maia San­du a adre­sat mul­țu­mi­ri tutu­ror cetă­țe­ni­lor R. Mol­do­va care au mers astăzi la vot.  Aceas­ta s-a ară­tat opti­mis­tă și le-a dat întâl­ni­re sus­ți­nă­to­ri­lor săi în turul II.

„Dra­gi pri­e­te­ni, dra­gi cetă­țe­ni, vreau să vă mul­țu­mesc foar­te mult tutu­ror celor care au mers astăzi la vot, oame­nii au înțe­les că votul lor este impor­tant și au decis să trans­mi­tă un sem­nal clar. Votul masiv de astăzi înseam­nă că oame­nii își doresc o schim­ba­re și noi cu toții apre­ci­em acest sem­nal! Vreau să le mul­țu­mesc foar­te mult feme­i­lor care au ieșit astăzi la vot într-un număr foar­te mare”, a decla­rat lide­ra PAS, ime­di­at după închi­de­rea sec­ți­i­lor de vota­re.

Citiți și: LiveText: MOLDOVA ÎȘI ALEGE PREȘEDINTELE