Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nicolae Timofti s-a întâlnit cu…

Nicolae Timofti s-a întâlnit cu delegația Grupului Partidului Popular European

Nicolae Timofti, preşedintele R. Moldova, s-a întâlnit astăzi, 23 mai, cu delegaţia Grupului Partidului Popular European, aflată într-o vizită de studiu în ţara noastră.

În cadrul întrevederii, Preşedintele Timofti a apreciat sprijinul constant al Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European în promovarea angajamentelor asumate de R. Moldova la nivel comunitar. Şeful statului a dat asigurări că implementarea Acordului de Asociere rămâne o prioritate naţională a R. Moldova, dar şi o prioritate a mandatului său.

În acelaşi context, Preşedintele Timofti le-a mulțumit membrilor PPE pentru contribuţia acestora la facilitarea dialogului UE-RM în vederea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii R. Moldova: „Este cel mai puternic argument în favoarea susţinerii ţării noastre pe calea europeană în aspiraţia de integrare la marea familie europeană”, a declarat şeful statului.

Europarlamentarii s-au arătat interesaţi de implementarea reformelor în domeniul justiţiei şi de lupta împotriva corupţiei, acestea fiind preocupările majore ale Grupului politic al popular-europenilor. Din perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamna 2016, interlocutorii şi-au exprimat speranţa că acestea se vor desfăşura în condiţii de echitate şi pluralism politic, europarlamentarii arătându-şi disponibilitatea de a contribui la asigurarea desfăşurării scrutinului în spiritul obiectivităţii şi corectitudinii.

Grupul Partidului Popular European (PPE) este cel mai mare grup din Parlamentul European şi reuneşte forţe politice pro-europene de centru şi de centru-dreapta din statele membre ale Uniunii Europene.