Ministrul de Externe, Andrei Galbur și omologul său rus, Serghei Lavrov au convenit asupra unei întâlniri bilaterale

Astăzi, în marja Conferinţei de Securitate de la München, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut o discuţie cu omologul său din Federaţia Rusă, Serghei Lavrov.  Aceștia au convenit asupra organizării unei întâlniri bilaterale în luna aprilie, cu ocazia reuniunii miniștrilor afacerilor exerne ai CSI.

În cadrul discuției de astăzi, cei doi oficiali au abordat câteva chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor moldo-ruse şi au pledat pentru reluarea consultărilor politice interministeriale la nivel de viceminiştri, semnarea unui nou Plan de consultări între ministerele afacerilor externe, reluarea discuţiilor pe marginea acordurilor bilaterale privind migraţia forţei de muncă, combaterea migraţiei ilegale şi readmisia, precum și pentru definitivarea Programului interstatal de cooperare umanitară.

Precizăm că viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Andrei Galbur, participă, între 12-14 februarie 2016, la lucrările celei de-a 52-a ediţii a Conferinţei de Securitate de la München. Ieri, acesta s-a întâlnit cu omologul său din Ucraina, Pavlo Klimkin, cu Secretarul general al OSCE, Lamberto Zannie,  și Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini.

Foto: mfa.gov.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *