Dodon „se pregătește” pentru vizita Patriarhului Kiril în R. Moldova

Igor Dodon, președintele R. Moldova, s-a întâlnit astăzi cu ÎS Mitropolit Vladimir la Mănăstirea Căpriana.

Cei doi au discutat despre pregătirile pentru vizita oficială a Patriarhului Kiril în R. Moldova, care va avea loc în a 2-a jumătate a anului 2017. „Căpriana – satul de baștină al mamei mele, are o însemnătate deosebită atât pentru familia mea, cât și pentru mine personal. Anume de aici, în luna august 2016, am lansat campania electorală pentru alegeri prezidențiale”, a scris Dodon pe o rețea de socializare, postând o serie de fotografii.

Menționăm că, la sfârșitul săptămânii trecute, Igor Dodon a plecat într-o călătorie în Iran, în calitate de șef al Federației naționale de Șah. El a postat pe pagina sa de Facebook un text în limba rusă și câteva poze de la deschiderea Campionatului Mondial de Șah Feminin, în care apare pe fundalul unui drapel moldovenesc, în care vulturul nu mai ține crucea în cioc. Fiind criticat dur de „cenzurarea” drapelului, mai ales că se prezintă ca un adevărat cavaler al ortodoxiei, Igor Dodon a replicat că nu ține de obligația președintelui să pună un drapel.  Mitropolia nu a venit cu nicio reacție.

Amintim că, în ultimii ani, Igor Dodon s-a afișat în nenumărate rânduri ca un exponent de vază al ortodoxiei.

În anul trecut, în calitate de lider socialist, s-a preocupat de pelerinajul unei icoane de la Moscova prin toată Moldova, dar și alte acțiuni de cult.

Mitropolitul Moldovei, Vladimir, l-a susținut public în cadrul campaniei electorale, declarând că ”îi mulțumim că este un activ creștin al Bisericii noastre ortodoxe”.

La sfârșitul anului 2016, după ce a fost ales președinte, una dintre primele sale întâlniri a fost cu clericii, participând și la evenimente religioase, unde a declarat: „Noi trebuie să facem tot posibilul ca să păstrăm credința noastră ortodoxă, să nu permitem unor valori străine să fie implementate în Moldova”.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. ciubuc ion

    Dodon este total sub papucul Rusiei,iar credinta ortodoxa de subordonare rusa il ajuta in poporul neinformat atat rusofon cat si moldovean.dar total fie antiroman,fie antiortodox pe rit nou de la Bucuresti,Eu zic ca acesta vizita are scopul de a ridica popularitatea lui Dodon si a strange mai mult legatura intre biserica Moldovei si cea a Rusiei,care incearca sa se impuna si in Georgia care era sa ramana fara patriarh,care trebuia ucis cu cianura de un subordonat in spitalul din Germania,asa cum s-a rezolvat si cu spionul din Anglia,metode kgb-iste,,,

  2. lelea

    Nimic nou sub soare.Diavolul trebuie sa-si spuna cuvintul pina la sfirsit.El e coerent nu ca noi.Azi spunem, una miine facem alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *