Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce a solicitat CEC-ul, după…

Ce a solicitat CEC-ul, după ce Năstase s-a retras din cursa prezidențială

Liderul Partidului „Partidul Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) s-a retras oficial din cursa electorală.  Cererea depusă de Andrei Năstase a fost votată în unanimitate de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) în cadrul ședinței de astăzi.

CEC-ul a obligat politicianul să prezintă în decurs de 24 de ore raportul privind veniturile și cheltuielile din campania electorală, Năstase însă a replicat că norma legală nu stipulează o astfel de prevedere.

„Acum câteva zile, am renunțat la participarea în calitate de candidat la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Asta, însă, nu înseamnă că am decis să rămân un observator neimplicat în evoluția evenimentelor în această etapă finală şi decisivă a luptei electorale. Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, pe care îl conduc, și eu personal, am decis să alegem o altă formă de participare – să susținem candidatul unic al forțelor antioligarhice, Maia Sandu, care, potrivit sondajelor, are șanse mari să câștige scrutinul.”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de socializare.

Lide­rul PPDA, Andrei Năs­tase, care la 15 octom­brie a anun­țat că se retrage din cursa elec­to­rală și o sus­ține în ale­geri pe pre­șe­dinta PAS, Maia Sandu, drept urmare a acordului PPDA, PAS, PLDM de desem­nare a unui can­di­dat comun, a rapor­tat zero chel­tu­ieli pentru primele două săptămâni de campanie.

(DOC) Prețul de milioane la care se vând promisiunile electorale