APEL public către premierul Filip, privind recensământul din 2014

Apel Public: „În mai 2014 s-a desfăşurat Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din R. Moldova, însă până în prezent rezultatele acestuia aşa şi nu au fost făcute publice. Considerăm că, perioada de timp de peste un an şi 10 luni este excesiv de mare şi nu justifică inacţiunile Biroului Naţional de Statistică privind publicarea rezultatelor recensământului.

Conştientizăm faptul că, organizarea recensămintelor este importantă pentru elaborarea cercetărilor, activităţilor de marketing şi planificare. Mai mult decât atât, considerăm că rezultatele recensămintelor sunt extrem de importante pentru asigurarea şi controlul legalităţii unor astfel de exerciţii democratice precum plebiscitele şi alegerile, evaluarea riscurilor privind securitatea naţională etc. În acest context, cerem Guvernului Republicii Moldova să urgenteze prezentarea publicului larg a rezultatelor Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din Republica Moldova din 2014.

Semnatari:
ADEPT
Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri
Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă
Asociația Micului Business
Asociația Politici Externe
Asociația Presei Independente
BIOS
Centrul de Resurse Juridice din Moldova
Centru Dialog-Pro
Centrul Naţional al Romilor
Fundația Est Europeană
IDIS Viitorul
Institutul Politici Publice
Mișcarea Ecologică din Moldova
Platforma Națională de Mediu și Sănatate
Promo-Lex
REC Moldova
TERRA-1530
Transparency International – Moldova


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Gerald Butler

  ONG-urile de buzunar a lui Filat isi fac functia destul de bine, se vede ca isi merita banii, incearca orice metoda in a denigra politica prestata de catre guvernul Filip.

 2. Oleg

  Societatea civilă care sa culcat sub Dodon, Usatîi și Năstase, rușine să vă fie …. inițiativele voastre sunt nule pentru oameni

 3. slava

  ultima data ong-urile cerea desemnarea lui Sturza in functia de prim ministru… sau dupa ce li s-a luat treuca “pldm” de la guvernare, nu mai au cui se deidca?

 4. Simion

  Degeaba cereti, draga Societate Civila. Nu va publica nimic Guvernarea Debila. Populatia s-a imputinat intr-atat, incat RM seamana mai degraba cu Sahar in direct. Otrepele de sus ascund adevarul de jos. Filip stie, Registru stie, CEC stie, toti fripturistii si fomistiu stiu. Insa cei cu pixul si cu rezultatele dosite s-au infipt in scaune si nu vor sa plece nici cu picoarele inainte. Asa cum au fraudat, asa vor sa fraudeze in continuare, chipurile aici isi duc veacul vreo 3 milioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *