(Video) Trei persoane reținute în cazul bebelușului de 12 zile

Trei persoane, printre care și tatăl copilului nou-născut, depistat în punctul de trecere a frontierei de stat „Leușeni”, au fost reținute, iar procurorii au intentat dosar penal pe marginea acestui caz.

Reținerea a avut loc după ce ieri, 15 februarie, pe sensul de ieșire din R. Moldova, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de ieşire din ţară trei persoane – doi bărbați cu dubla cetăţenie a R. Moldova și României şi o cetăţeană a Germaniei, care aveau cu ei un copil născut în data de 3 februarie curent. Persoanele aflate într-un automobil de model „BMW”, înmatriculat în Germania, nu sunt rude cu copilul, iar unul dintre pasageri deținea consimțământul tatălui copilului autentificat notarial de plecare cu scop de odihnă în țările Uniunii Europene.

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă a Departamentului Poliției de Frontieră, formată din ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigații, care au constatat că cetățeana Germaniei, în vârstă de 38 de ani, originară din Kazahstan, a încercat să scoată ilegal din țară un copil născut prematur în data de 3 februarie curent.

În cadrul investigațiilor preliminare, a fost stabilit că bebelușul provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Mama acestuia, o femeie în vârstă de 26 de ani, mai are alți trei copii minori. În prezent, aceasta se află internată într-un spital din mun. Chișinău. Tatăl copilului, în vârstă de 28 de ani, a fost certat cu legea, fiind deținut în penitenciar pentru tâlhărie. Ambii părinți sunt originari din mun. Bălți.

Copilul a fost plasat în Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din mun. Chișinău și se află într-o stare satisfăcătoare.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, pe semnele componenței de infracțiune prevăzute de art. 207 Cod penal al RM, pentru tentativă de scoatere ilegală a copiilor din țară, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Cele trei persoane, cetățeana străină, șoferul și tatăl copilului au fost reținute pentru 72 de ore.

În prezent, un grup de lucru format din reprezentanții Departamentului Poliției de Frontieră al MAI, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze speciale, Centrului de Combatere a traficului de persoane, investighează cazul și întreprind măsurile necesare pentru a identifica toate circumstanţele comiterii infracţiunii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *