Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Magistratul Pavliuc a fost…

(VIDEO) Magistratul Pavliuc a fost absolvit de pedeapsă disciplinară

După șase luni de verificări, Colegiului Disciplinar al judecătorilor a încetat procedura disciplinară în privința lui Ghenadie Pavliuc, pe motiv că nu a fost comisă o abatere disciplinară. Magistratul a fost filmat de reporterul Ziarului de Gardă în timp ce se afla în același birou cu procurora Adriana Bețișor la deliberare pe dosarul ex-deputatului democrat Valeriu Guma.

Video din 22.11.2015 // Sursa Video: www.ZdG.md

În ședința din 24 iunie 2016, Colegiului disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să înceteze procedura disciplinară de sancționare a judecătorului Ghenadie Pavliuc, care activează în cadrul Judecătoriei Buiucani, mun. Chişinău. Plenul Colegiului a considerat că magistratul nu a comis o abatere disciplinară atunci când s-a aflat într-un birou cu procurora Adriana Bețișor la deliberare pe dosarul penal intentat deputatului democrat Valeriu Guma.

Sesizarea Colegiului disciplinar pe acest caz a fost depusă de Nicolae Clima, inspector-judecător principal al Inspecţiei judiciare, imediat după difuzarea reportajului „Procurora Bețișor era în birou la judecătorul Pavliuc înainte de decizia “de salvare” a lui Guma”, difuzat pe 22.11.2015, pe pagina Ziarului de Gardă, iar verificările au durat mai bine de jumătate de an.