Psiholog cu epoleţi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un psi­ho­log, anga­jat în cadrul unui peni­ten­ci­ar din ţară, a fost reţi­nut în fla­grant delict de ofi­ţe­rii DGT „Sud” a CNA şi pro­cu­ro­rii anti­co­ru­pţie. Feme­ia este bănu­i­tă de tra­fic de influ­enţă.

Potri­vit denu­nţă­to­ru­lui, locotenentul-major de jus­ti­ţie ar fi pre­tins şi pri­mit 500 de euro de la un con­dam­nat ce-şi ispă­şeş­te pedeap­sa în Peni­ten­ci­a­rul nr.1 din Tara­clia, sub pre­tex­tul că ar avea influ­enţă asu­pra jude­că­to­ri­lor din cadrul Curţii de Apel Cahul, în vede­rea adop­tă­rii unei deci­zi­ei favo­ra­bi­le de eli­be­ra­re con­di­țio­na­tă îna­in­te de ter­men.

Urma­re a măsu­ri­lor spe­ci­a­le de inves­ti­ga­ţie şi a acţiu­ni­lor de urmă­ri­re pena­lă, feme­ia a fost reţi­nu­tă pen­tru 72 de ore şi recu­nos­cu­tă în cali­ta­te de bănu­it.

Ope­ra­ţiu­nea a fost rea­li­za­tă în comun cu Depar­ta­men­tul Insti­tu­ţii Peni­ten­ci­a­re.

O cau­ză pena­lă a fost por­ni­tă pe acest caz. Dacă va fi găsi­tă vino­va­tă, bănu­i­ta ris­că o pedeap­să cu închi­soa­re de pînă la 6 ani sau amen­dă în mări­me de la 60.000 la 80.000 de lei.Ediția tipărită a Ziarului de Gardă apare cu sprijinul DEPARTAMENTULUI POLITICI PENTRU RELAŢIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI A MINISTERULUI DE EXTERNE AL ROMÂNIEI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.