mita-medic-oncolog

Psiholog cu epoleţi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un psi­ho­log, anga­jat în cadrul unui peni­ten­ciar din ţară, a fost reţi­nut în fla­grant delict de ofi­ţe­rii DGT „Sud” a CNA şi pro­cu­ro­rii anti­co­ru­pţie. Femeia este bănu­ită de tra­fic de influ­enţă.

Potri­vit denu­nţă­to­ru­lui, locotenentul-major de jus­ti­ţie ar fi pre­tins şi pri­mit 500 de euro de la un con­dam­nat ce-şi ispă­şeşte pedeapsa în Peni­ten­ci­a­rul nr.1 din Tara­clia, sub pre­tex­tul că ar avea influ­enţă asu­pra jude­că­to­ri­lor din cadrul Curţii de Apel Cahul, în vede­rea adop­tă­rii unei deci­ziei favo­ra­bile de eli­be­rare con­di­țio­nată îna­inte de ter­men.

Urmare a măsu­ri­lor spe­ci­ale de inves­ti­ga­ţie şi a acţiu­ni­lor de urmă­rire penală, femeia a fost reţi­nută pen­tru 72 de ore şi recu­nos­cută în cali­tate de bănuit.

Ope­ra­ţiu­nea a fost rea­li­zată în comun cu Depar­ta­men­tul Insti­tu­ţii Peni­ten­ci­are.

O cauză penală a fost por­nită pe acest caz. Dacă va fi găsită vino­vată, bănu­ita riscă o pedeapsă cu închi­soare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de la 60.000 la 80.000 de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.