Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Condamnată pentru scoaterea ilegală din…

Condamnată pentru scoaterea ilegală din țară a copilului surorii sale

Procurorii au demonstrat vinovăţia unei locuitoare a capitalei de scoaterea ilegală a copilului din ţară şi folosirea documentelor oficiale false, inculpata fiind condamnată la 2 ani închisoare, cu suspendare.

Procuraturile sectoarelor Centru şi Botanica au acumulat suficiente probe care au demonstrat că, în primăvara acestui an, după ce i-a comunicat cumnatului că-şi duce nepoata la medic, inculpata, care este sora geamănă a mamei fetiţei (plecată la muncă în Franţa), a mers la notar, unde s-a dat drept mama fetiţei, prezentând buletinul de identitate al surorii sale. În continuare, aceasta a perfectat pe numele unui şofer de microbuz, care circula pe ruta Chişinău – Paris, o declaraţie notarială prin care confirma consimţământul de scoatere temporară a copilului din ţară.

Astfel, fără acordul tatălui fetiţei, pe 8 aprilie curent, inculpata a contribuit la transportarea nepoatei sale, în vârstă de 8 ani, la mama sa, care se află de mai mulţi ani în Franţa.

Tatăl copilului a aflat despre acest fapt a doua zi, atunci când soţia l-a contactat, anunţându-l că fetiţa se află la ea în Franţa. După acest incident, bărbatul a depus o plângere la Procuratură, care a investigat operativ circumstanţele cazului, iar instanţa de judecată a condamnat inculpata pentru acţiunile de fals.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.