Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Președinția anunță cât a…

DOC Președinția anunță cât a costat vizita delegației prezidențiale la Viena

sursa: Twitter/ Alexander Van der Bellen

Președinția a cheltuit peste 21 de mii de lei pentru deplasarea efectuată de delegația prezidențială la Viena, Austria, în perioada 20-23 octombrie curent, în scopul participării la o vizită oficială de lucru.

Pentru vizita efectuată în Austria a fost cheltuită suma de 21,8 mii de lei, inclusiv diurnă – 8,4 mii de lei, bilete avia – 13,4 mii de lei, fiind delegată președinta R. Moldova, Maia Sandu, secretara generală a aparatului președintei, Cristina Gherasimov, și Veaceslav Negruță, consilierul șefei statului în domeniul economic.

În perioada 20-23 octombrie 2021, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac.

Pe 21 octombrie, șefa statului a avut o întrevedere cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.

Maia Sandu a avut mai multe întâlniri cu oficiali austrieci, inclusiv cu Werner Kogler, viceprim-ministru, Doris Bures, vicepreședinte al Parlamentului, Michael Linhart, ministru Federal al Afacerilor Europene și Internaționale. La fel, șefa statului s-a întâlnit și cu Secretarul General al OSCE, Helga Schmid.

Președinției R. Moldova anunța că membrii delegației vor avea întâlniri pe subiecte importante pentru agenda țării la Camera de Comerț din Austria și la Secretariatul Comunității Energetice și vor întreprinde o vizită la Centrul de incinerare a deșeurilor din Spittelau.