Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   (FOTO) Cine sunt elevii care…

(FOTO) Cine sunt elevii care au adus argintul și bronzul de la Olimpiada Balcanică de Matematică

Lotul olimpic de juniori la matematică al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint și  trei de bronz la  cea de-a XX – a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori 2016, care a avut loc în perioada 23 – 29 iunie curent, la Slatina, România.

Medalia de argint a fost obținută de către  Mihai Lavric, elev în clasa a VIII-a  la Liceul Teoretic ”Orizont” din Chișinău. În 2015, acesta a obținut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

diiez.md
Mihai Lavric

Medaliile de bronz au fost cucerite de către Alexandru Lopotenco, clasa a VIII-a, Daniel Hangan, clasa a VIII-a,  Alexandru Rudi, clasa a IX-a, elevi la aceeași instituție de învățământ.  

prometeu-prim.md
Alexandru Lopotenco

Alexandru Rudi a adus și în 2014 o medalie de bronz de la această Olimpiadă.

diez.md
Alexandru Rudi

Cea de a XX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică  pentru Juniori  a întrunit  122 elevi din 11 țări, precum  Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Serbia, Turcia, Romania – și 8 țări invitate – Kazahstan, Indonezia, Turkmenistan, Arabia Saudita, Filipine, Franța, Azerbaidjan, Tadjikistan.

Probele de concurs se desfășoară de-a lungul unei singure zile, iar limita de timp pentru rezolvarea subiectelor este de 4 ore și jumătate. În acest timp, elevii au de rezolvat 4 probleme, fiecare notată cu 10 puncte. 

Lotul olimpic al Republicii  Moldova a fost constituit din 6 elevi și 2 profesori.