Principală  —  Ştiri   —   Şase candidaţi luptă pentru funcţia…

Şase candidaţi luptă pentru funcţia de preşedinte al „Teleradio-Moldova” şi cea de director al „Radio-Moldova”

Termenul de depunere a dosarelor pentru concursul de suplinire a funcíilor vacante de preşedinte al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” și de director al Radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova” s-a încheiat. La cele două funcții importante din audiovizualul public aspiră, în total, 6 candidați. La concursul pentru funcția de la funcția de Președinte al IPNA Compania ”Teleradio-Moldova” s-au înscris Ștefan Secăreanu, Nicu Scorpan, Alexandru Grosu și Ion Bujor.
Pentru funcția de director al radiodifuziunii al IPNA Compania ”Teleradio-Moldova” concurează Ștefan Secăreanu, Eduard Maciac, Veaceslav Gheorghișenco și Nicu Scorpan.
Condițiile de participare la concursul pentru suplinirea funcției de preşedinte al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” sunt: să fie profesionist în domeniul de funcţionare a audiovizualului public şi să posede experienţă managerială; să aibă studii superioare; să fie cetăţean al R. Moldova; să cunoască limba de stat a R. Moldova; să posede experienţă de 10 (zece) ani de activitate în mass-media; să posede experienţă de 5 (cinci) ani de activitate în audiovizual.
La funcția de director al Radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova” puteau pretinde doar cei care posedă experienţă de trei ani de activitate în radiodifuziune.
Incompatibilităţile stabilite de Consiliul de Observatori sunt: calitatea de membru al unui organ de conducere sau de angajat, partener, acţionar, proprietar al unui radiodifuzor privat; calitatea de membru de partid sau de membru al unor alte organizaţii politice; funcţia de membru al Guvernului R. Moldova, de deputat în Parlament sau alte funcţii remunerate în afara companiei; funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului.
Şedinţa de totalizare a rezultatelor concursului pentru suplinirea funcţiei de preşedinte al Compania „Teleradio-Moldova” şi director al radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova” este convocată nu mai devreme de 5 (cinci) şi nu mai târziu de 15 (cincisprezece) zile din momentul expirării perioadei de recepţionare a dosarelor de participare la concurs.