Principală  —  Ştiri   —   Restaurantul unde primarul Chirtoacă a…

Restaurantul unde primarul Chirtoacă a jucat nunta a ocupat abuziv teren municipal?

Nicolae Crăciun, fostul șef al Direcției Funciare din cadrul Primăriei mun. Chișinău anunță că firma care deține restaurantul Capitoles Park, acolo unde primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a jucat nunta, a ocupat abuziv 0,3 ha de teren, care aparține municipalității. Totodată, în luna februarie 2016, printr-o dispoziție a Primăriei, a fost prelungită arenda terenului pe care se înalță restaurantul și pe care firma a îl deține, legal.

0,3 ha de teren public ar fi ocupat firma „Capitoles Park” SRL în parcul „Valea Trandafirilor”, anunță Nicolae Crăciun. Acesta prezintă și o fotografie prin care arată care este terenulcapitoles arendat de la Primărie și care este terenul pe care SRL-ul l-ar fi ocupat abuziv.

Nicolae Crăciun a fost demis de primarul Dorin Chirtoacă însă nu a fost repus în funcție deși Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au solicitat acest lucru, dându-i dreptate acestuia în litigiul cu Primăria.

ZdG a scris zilele trecute că localul unde invitații au marcat evenimentul, situat chiar în mijlocul parcului „Valea Trandafirilor”, din sectorul Botanica al capitalei, „Capitoles Park” este construit în trei niveluri și dispune de 5 săli de banchete cu o suprafață totală de peste 1000 m.p.

Terenul de aproximativ 3000 m.p. pe care este amplasat localul aparține primăriei municipiului Chișinău și este dat în arendă firmei „Capitoles Park” SRL, proprietara restaurantului cu același nume. „Capitoles Park” SRL este fondat de femeia de afaceri Nadejda Herța, în timp ce soțul ei, Boris Herța, este, oficial, conducătorul firmei. Pe lângă restaurantul din parcul „Valea Trandafirilor”, soții Herța sunt și proprietarii altor trei restaurante, două în centrul capitalei și unul în sectorul Buiucani.

Astfel, prin intermediul „Capitoles-Lux” SRL, familia Herța 558-Nadejda-Hertaadministrează un restaurant în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, acolo unde, conform datelor de la Cadastru, arendează un spațiu de 535 m.p.. O altă firmă a familiei Herța este „Capitoles Club” SRL, care a deținut un restaurant situat pe bulevardul Bănulescu-Bodoni din centrul Chișinăului. Tot a familiei Herța este și „Capitoles Nobil” de pe Calea Ieșilor. De asemenea, Nadejda Herța este fondatoarea firmei „Nadin-SG” SRL, cu activități în domeniul construcțiilor, dar și a firmei „Kristi” SRL, specializată în producerea și vinderea vinului, precum și în cultivarea viței de vie. Nadejda Herța, deși are același nume de familie cu cel al Veronicăi Herța, șefa Direcției Finanțe din cadrul Primăriei mun. Chișinău, nu este rudă apropiată cu această, ea purtând numele de familie după căsătoria cu soțul ei, Boris.

VEDEȚI AICI CINE SUNT PROPRIETARII ALTOR SĂLI DE NUNȚI DIN CHIȘINĂU