Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Promisiunea lui Iohannis de la…

Promisiunea lui Iohannis de la Chișinău

Klaus Iohannis, președintele ales al României se află astăzi în vizită la Chișinău. Acesta a venit în țara noastră la invitația liderului PLDM, Vlad Filat, dar se va întâlni și cu șeful statului, Nicolae Timofti.

„Sunt foarte bucuros că mă aflu astăzi aici. Se știe, este prima vizită în afara României de când românii mi-au dat votul lor. Vizita de astăzi se face la invitația președintelui PLDM, Vlad Filat, și vine în contextul alegerilor pe care le aveți. Mă aflu aici pentru a exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democrației și alinierea la normele europene a R. Moldova. Este evident caracterul special a relațiilor dintre România și R. Moldova. Avem o limbă comună, o istorie comună, cultură comună, tradiții pe care țările noastre le împărtășesc. Nu există o altă țară decât R. Moldova care este atât de importantă pentru România”, a menționat Iohannis.

„Vă promit că România va respecta integritatea și interesele economice ale R. Moldova. România a avut șansa istorică să devină membră a UE, iar pe 30 noiembrie există o șansă pentru ca R. Moldova să aibă un viitor mai bun în UE”, a mai spus Iohannis.

La rândul său, Vlad Filat, liderul PLDM i-a mulțumit lui Iohannis pentru vizită, menționând că PLDM l-a susținut în această campanie electorală. Filat s-a referit mai apoi la ziua de 30 noiembrie 2014, menționând că urmează „cele mai importante alegeri de după independență, referindu-se mai apoi la „provocările interne, dar mai ales cele externe”.