Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC anunță că a încheiat…

CEC anunță că a încheiat procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al mun. Bălți

Sursa foto: CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că a încheiat procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar care vor avea loc duminică, 19 decembrie curent.

În total, pentru municipiul Bălți au fost tipărite 102 105 buletine de vot.

„Pe parcursul zilei de astăzi, buletinele de vot, împreună cu alte materiale electorale, au fost transmise consiliilor electorale de circumscripție, iar mâine dimineață, conform procedurilor legale, acestea se vor remite birourilor electorale ale secțiilor de votare în baza unor acte de predare”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Candidatul independent Nicolai Grigorișin și concurentul electoral desemnat de Partidul Politic „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc se vor duela în turul doi pentru Primăria Bălți. Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 (CECEM) a aprobat în ședința de joi, 9 decembrie, textul buletinului de vot pentru alegerea primarului municipiului Bălți în turul doi al alegerilor locale noi, care va avea loc pe 19 decembrie. Detalii aici.

Turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc duminică, 19 decembrie.

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți, care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii CEC, în ședință extraordinară, duminică dimineața, 5 decembrie, la ora 6:20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot de la Bălți. Detalii aici.