Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Norvegia: 100000 euro sub formă…

Norvegia: 100000 euro sub formă de grant pentru Moldova

Ambasada Regală a Norvegiei acreditată în Republica Moldova, rezidentă la Bucureşti, a lansat un nou apel pentru proiecte în cadrul Schemei de Granturi Mici pentru Republica Moldova.

În valoare de aproximativ 100.000 euro anual (800.000 NOK), fondurile sunt destinate proiectelor care sprijină dezvoltarea societăţii civile şi a capacităţii instituţionale, promovează democraţia şi statul de drept în Republica Moldova.

Autorităţi locale, naţionale şi internaţionale, organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova sunt invitate să trimită Ambasadei propuneri de proiecte spre finanţare, până la data de 9 septembrie 2011.

Ariile principale de cooperare sunt: democraţie şi drepturile omului, justiţie şi afaceri interne, egalitate între sexe şi lupta împotriva traficului de fiinţe umane. Mai multe detalii referitoare la trimiterea unei aplicaţii sunt disponibile pe siteul ambasadei. Tot aici se află şi numele beneficiarilor fondurilor disponibile în anii anteriori. http://www2.norvegia.ro/Embassy/Norvegia-in-Moldova/NEW-OPEN-CALL-FOR-PROPOSALS/

Ambasada Regală a Norvegiei a oferit sprijin financiar proiectelor de dezvoltare desfăşurate în Republica Moldova, în cadrul Schemei de Granturi Mici pentru Republica Moldova, începând cu anul 2002. în decursul ultimilor 9 ani, peste 100 de ONG-uri şi instituţii locale au implementat proiecte finanţate prin acest fond.

Norvegia oferă o asistenţă financiară anuală pentru Republica Moldova în valoare totală de aproximativ 3.000.000 euro, în cadrul căreia Misiunea Norvegiană de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova, NORLAM, (www.norlam.md) joacă un rol esenţial.

Comunicat al Ambasadei Norvegiei