Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [FOTO-REPORTAJ] „Maratonul de Crăciun” în…

[FOTO-REPORTAJ] „Maratonul de Crăciun” în mijloc de drum

Dimineața posomorâtă de duminică nu i-a speriat pe chișinăuienii care s-au grăbit să ajungă la Maratonul de Crăciun. Organizatorii evenimentului au încercat să creeze atmosfera de sărbătoare în Piața Marii Adunări Naționale, în pofida vântului și a cerului posomorât, ce aduna picăturile de ploaie. Astfel, muzica de sărbătoare răsuna, acadelele și jucăriile de pluș nuanțau PMAN-ul, iar Moș Crăciunii se plimbau rătăciți în jurul bradului, încălzindu-se cu un ceai fierbinte.

10867076_638308759625247_1742131856_nCei prezenți la cea de-a doua ediție a Maratonului, au fredonat piesele de Crăciun, și-au pus numerele de participare pe tricouri, veste, sau cărucioarele micuților, au făcut rezerve de pungi în care aveau să adune darurile oferite de elfii, care îi așteptau la fiecare intersecție a traseului, și-au potrivit căciulile de Moș Crăciuni și au făcut câteva fotografii. După un exercițiu amuzant de încălzire, care a îmbujorat și a implantat zâmbetele largi pe fețele celor prezenți a urmat și cursa.

Participanţii la maraton au alergat trei kilometri, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt până la strada Ismail și înapoi. Oamenii s-au bucurat de libertatea de a alerga sau de a se plimba prin mijlocul străzii, urmărind cum automobilele stăteau cuminte la intersecții și urmăreau mulțimea deghizată și fericită care se proiecta în fața lor.

La fiecare intersecție, ei s-au bucurat de cadouri din partea sponsorilor evenimentului, care au fost împărţite de ajutoarele lui Moş Crăciun. Iar la finiş, maratoniştii au fost răsplătiţi cu câte un covrig, oferit pe post de medalie, pe care l-au înfulecat cu poftă, nu înainte de a fi fotografiați și felicitați. 🙂

Foto: Tatiana Beghiu