Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [FOTO] Drumurile din raionul Briceni…

[FOTO] Drumurile din raionul Briceni se transformă în șantiere

Lucrările de reabilitare a unei porțiuni de drum de 5,8 km au început în raionul Briceni. Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Reabilitarea sectorului de drum L-20 – Briceni-Grimăncăuți, frontiera cu Ucraina”, înaintat de Consiliul Raional Briceni. Valoarea totală a proiectului este de 34.015.630 de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Briceni-ADR_Nord_8În scurt timp, Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) va demara, în raionul Briceni, încă un proiect de reabilitare a unei porțiuni de drum.

„E îmbucurător faptul că drumurile din raionul Briceni se transformă în șantiere. Realizarea acestui proiect depinde, în mare măsură, și de implicarea în procesul de realizarea proiectului a serviciilor desconcentrate, ori de câte ori va fi necesar de soluționat anumite probleme ce ar putea apărea pe parcurs”, a declarat, în cadrul unei ședințe de coordonare a proiectului, directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

La rândul său, președintele CR Briceni, Efimia Bandalac, susține că proiectele de reabilitare a unor segmente de drumuri sunt așteptate de foarte mulți cetățeni, întrucât drumurile ce vor fi reparate asigură în prezent legătura cu statul vecin, Ucraina.

Recent, în cadrul unei vizite de lucru în raionul Briceni, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a anunțat că drumurile locale din 24 de localități ale raionului Briceni vor fi reparate în acest an. Pentru realizarea acestui obiectiv, din sursele Fondului Rutier, în raionul Briceni se preconizează lucrări rutiere de 21 de milioane de lei: pentru reparaţia drumurilor din localităţi – 11 milioane de lei, pentru întreţinerea drumurilor – 9 milioane de lei, lucrări de reparaţii curente – 1,3 milioane de lei.

Briceni-ADR_Nord_9  Briceni-ADR_Nord_7