Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cu ce se ocupă fostele…

Cu ce se ocupă fostele angajate ale Ministerului Justiției: Elena Grițco și Nina Cereteu

Elena Grițco și Nina Cereteu, foste angajate ale Ministerului Justiției se regăsesc pe lista Partidului „Patria”, una fiind a treia în listă, iar a doua, respectiv, a 13-a. În prezent, acestea lucrează în calitate de asistente juridice în cabinetul Avocatului „Igor Șeremet”, care, de asemenea, candidează pe lista partidului condus de Renato Usatâi.

646x404Totodată, Igor Şeremet este avocat în Cabinetul Avocatului „Igor Şeremet”, membru al Uniunii Avocaţilor din Moldova din anul 2010, arbitru în Curtea de Arbitraj de pe lîngă Asociaţia „AITA” din 2010, consultant în Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS): august 2013 – prezent, precum și lector superior – la Catedra Drept Intenaţional şi Drept al Relaţiilor Economice Externe a Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova din 2012 (decembrie).

Amintim că, la mijlocul lunii iunie, două angajate de la Ministerul Justiției: Elena Grițco și Nina Cereteu, au susținut o conferință de presă împreună cu omul de afaceri Renato Usatâi. În cadrul conferinței, cele două foste funcționare din cadrul Direcției Organizații Necomerciale a Ministerului Justiției au spus că pregătiseră un răspuns pozitiv la solicitarea lui Renato Usatâi de a schimba denumirea Partidului Popular Republican, pe care l-a preluat de la Nicolae Andronic, în Partidul Nostru, însă, potrivit lor, ministrul Oleg Efrim le-a dat indicații să nu înregistreze noua denumire a partidului. Oleg Efrim a respins, la rândul său, aceste acuzații și a spus că aici e vorba de un conflict de interese, în cazul în care „două funcționare au apărut într-o conferință de presă cu un politician”, a spus ministrul Justiției.