Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cele 11 legi pentru care…

Cele 11 legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea au ajuns luni pe masa președintelui Timofti. Ce va face șeful statului?

Cele 11 legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea săptămâna trecută au ajuns luni, 28 iulie, pe masa președintelui Nicolae Timofti. Acesta are la dispoziție în jur de două săptămâni pentru a decide dacă le va promulga sau nu.Nicolae-Timofti-foto1Tot luni, Veaceslav Ioniță, președintele Comisiei Economie Buget și Finanțe a ieșit în public, declarând că acele legi ar conține prevederi ilegale, care vor contribui la sustragerea din bugetul de stat a sute de milioane de lei.

Recent, președintele Parlamentului, Igor Corman a declarat că s-a autosesizat în urma declarațiilor și scrisorilor depuse în adresa sa, dar și în adresa șefului statului de către Ioniță și a solicitat Guvernului să analizeze faptele expuse de către acesta.

La rându-i, reprezentanții Guvernului au catalogat declarațiile lui Veaceslav Ioniță drept „o furtună într-un pahar cu apă”. Valeriu Streleț, liderul fracțiunii PLDM din Parlament a lăsat să se înțeleagă că în spatele atacului lui Ioniță ar sta altcineva. „Declarațiile au fost făcute din oboseală sau din dragoste PLATONică”, a zis acesta.

Cele 11 legi se referă la rectificări la bugetul de stat care permit mărirea pensiilor și salariilor, pedepse mai aspre pentru judecători, legi care reglementează gajul, etc.